Marina Marroquí en un moment del monòleg "Eso no es amor"

El monòleg “Eso no es amor” sensibilitza contra la violència masclista trencant el mite de l’amor romàntic

Marina Marroquí explica, en clau d’humor, la seva pròpia experiència de violència de gènere i el seu procés de superació. L’activitat, organitzada per l’IMO en el marc de la programació del 25N, s’ha fet avui a La Llotja

El Teatre de La Llotja s’ha omplert aquest matí d’alumnat de diversos centres de secundària per escoltar el monòleg Eso no és amor, a càrrec de Marina Marroquí. L’activitat, que forma part dels actes programats amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, té per objectiu sensibilitzar, especialment el públic juvenil, sobre les violències que afecten a les dones. Marina Guivernau, Cap d’Àrea de Capacitació Professional i Ocupació de l’Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí, i la tinenta d’alcalde i regidora de Polítiques Feministes, Carme Valls, han presentat l’acte, que ha comptat amb l’assistència del regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco, i el regidor David Melé.

Valls ha recordat que 8 de cada 10 dones ha patit alguna forma de violència masclista al llarg de la seva vida i ha apel·lat els homes presents a la sala assegurant que també ells han de lluitar contra aquesta xacra. Sobre Marroquí, ha destacat que és una dona molt reconeguda -entre altres, ha rebut el premi Menina Contra la Violència de Gènere i la Medalla al Mèrit policial de la Ciutat de Barcelona- i que és “una veu poderosa” que defensa que “la lluita sobre la violència de gènere ens ha de portar a crear un futur igualitari per a tothom”.

D’altra banda, Guivernau ha remarcat que des de el Grup de Gènere i Igualtat de l’IMO, organitzador de l’acte, es treballa durant tot l’any per a la conscienciació d’aquest “fenomen estructural” que és la violència de gènere.

A Eso no es amor, Marroquí narra la seva pròpia experiència de violència de gènere i el seu procés sobre com va poder superar aquesta situació. En el monòleg, que ja ha explicat davant de 350.000 alumnes, fa un recorregut, a través de l’humor, sobre la societat que ens educa mitjançant canals com la televisió, la música o el cine i fa una crida al pensament crític i la interiorització tòxica de l’amor romàntic. Educadora social i especialista en violència de gènere, ha escrit diversos llibres i ha fet tallers de prevenció i detecció precoç de violència de gènere a joves, a més de formar a professionals de l’àmbit policial, jurídic, sanitari i educatiu en la detecció i intervenció en casos de violència masclista.

Aquesta tarda a les 18 h, la programació de l’Ajuntament de Lleida al voltant del 25N es clourà amb una taula rodona al voltant de l’exposició Dones Invisibles, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament. La taula estarà moderada per Cristina Sampere – directora de la Fundació Setba -, i comptarà amb la intervenció de les fotògrafes Sandra Balsells, Laura Gálvez- Rhein, Iolanda Sebé i Lurdes Basolí.

 

No estàs sola. Si tu o una dona que coneixes patiu una situació de violència masclista, us podem ajudar. Truqueu als telèfons gratuïts i d’atenció 24 hores: 016 i 900 900 120 o contacteu amb la regidoria de Polítiques Feministes a través del Centre Municipal d'Informació i Atenció a les Dones. CIAD. - Polítiques Feministes