Reunió del Consell d'Administració del Parc Agrobiotech.

El Parc Agrobiotech presentarà a l’abril el pla d’acció estratègic que impulsarà Lleida com a hub agroalimentari

Aquest dijous s’ha celebrat el Consell d’Administració del Parc Agrobiotech, en el qual participen els patrons Universitat de Lleida i Ajuntament de Lleida. En el Consell, actualment sota la Presidència del Rector de la UdL, Jaume Puy, hi ha assistit l’alcalde, Fèlix Larrosa, i la tinenta d’alcalde Carme Valls.

En el decurs de la sessió s’ha informat dels assumptes de gestió ordinària propis del funcionament de l’entitat. Un dels principals punts és l’estat d’execució del Pla d’acció sectorial per al foment d’una transició ecològica i digital de base tecnològica i innovadora en el sector agroalimentari de Ponent 2024-2026, que es preveu que es presenti el mes vinent.

El pla està impulsat per la Paeria, mitjançant l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO) i compta amb el suport tècnic del Parc Agrobiotech Lleida. El projecte ha de suposar la definició del full de ruta estratègic del propers anys del Parc, en coordinació amb els actors del ecosistema agroalimentari de Lleida, per tal de generar i mantenir ocupació.

El pla d’acció, dissenyat de forma participativa amb potencials usuaris finals, ha d’identificar, per al període 2024-2026, actuacions específiques a dur a terme per tal que els serveis de valor afegit i les infraestructures científico-tècniques vinculades al Parc Agrobiotech Lleida puguin contribuir de manera efectiva a l’adopció tecnològica i a la innovació necessàries per a la transició del sector agroalimentari de les Terres de Lleida. També, simultàniament, ha de permetre a l’IMO anticipar les necessitats del mercat de treball vinculades a aquesta transició.

El pla, a més, tindrà en compte la nova planificació del sector d’activitat econòmica dins el nou Pla d’Ordenació Urbanística de Lleida (POUM).

Entre els objectius específics del pla hi ha identificar necessitats específiques del sector en l’àmbit de l’adopció tecnològica i la innovació en la transició ecològica i digital, facilitar l’adopció tecnològica i els processos d’innovació associats a la transició ecològica i digital del sector agroalimentari mitjançant la potenciació de la funcionalitat del Parc Agrobiotech Lleida i anticipar necessitats del mercat de treball en relació a l’adopció tecnològica i la innovació per a la transició ecològica i digital del sector agroalimentari, incloent les aportacions del Tercer Sector.

Els serveis de consultoria associats i licitats a través de l’IMO per al desenvolupament del pla estan finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

D’altra banda, el Consell d’Administració ha presentat la memòria de l’any 2024, que reflecteix l’activitat del Parc en relació a l’activitat empresarial i la seva participació en projectes, així com les accions de promoció de la innovació i activitats de dinamització.