El programa Emprèn BIO 4.0 forma i assessora en bioeconomia 19 persones emprenedores i empreses
El projecte de preacceleració Emprèn BIO 4.0 està formant i assessorant en l'àmbit de la bioeconomia 19 persones, posant al seu abast eines i el suport necessari per emprendre o crear la seva empresa o reforçar-la en el cas de les ja existents.
El projecte de preacceleració Emprèn BIO 4.0 està formant i assessorant en l'àmbit de la bioeconomia 19 persones, posant al seu abast eines i el suport necessari per emprendre o crear la seva empresa o reforçar-la en el cas de les ja existents. Durant les hores de formació i de mentoria, reben suport en els seus projectes, en qualsevol fase del procés, des del desenvolupament de la idea de negoci, del seu prototip o servei, la definició del model de negoci, la constitució d'empreses en el camp de la bioconomia. En el cas de les empreses ja creades, s'ofereix contrastar el projecte.
El programa s'estructura en dues parts i es desenvolupa durant tres mesos, del 17 de setembre a l'11 de desembre. D'una banda, consta de 101 hores de formació (en línia i presencials) en innovació, tecnologia, nous models de negoci i gestió empresarial, així com visites presencials per veure casos d'èxit. D'altra banda, hi ha una borsa de 71 hores de mentories, a repartir entre els projectes participants, que imparteixen professionals amb experiència acreditada que guiaran i assessoraran les persones emprenedores participants
Entre les sortides que complementen la formació, els participants han pogut conèixer tres casos d'àxit: Alcarràs Bioproductors, una iniciativa de 150 famílies ramaderes que transforma les deixalles ramaderes i restes vegetals en compost ecològic d'alta qualitat i biogàs; Sidres La Solana, sidra artesanal elaborada a Puigverd de Lleida; i Pizzeria La Núvola, espai gastronòmic artesanal que ha recuperat un antic forn de llenya a Puigverd de Lleida.
Quatre blocs temàtics
Emprèn BIO 4.0 és un programa de formació i mentoria que té com a objectiu promoure l'emprenedoria en bioeconomia i la creació d'empreses basades en la innovació i la tecnologia. Concretament, el programa formatiu consta de quatre blocs:
-Cadena de valor de la bioeconomia: mercat, oportunitats i necessitats
-Gestió empresarial, emprenedoria i innovació a la cadena de valor agro-food
-Tecnologia, bioeconomia circular i sostenibilitat
-Tecnologies disruptives per crear reptes innovadors en la bioeconomia
L'Ajuntament de Lleida, amb la regidoria de Promoció de la Ciutat, lidera lidera aquest projecte, que s'ha presentat conjuntament amb la Universitat de Lleida, la Fundació CEEILleida i la Fundació Eurecat. També compta amb la col·laboració del Parc Agrobiotech Lleida, el Hub de la Bioeconomia de Catalunya i el Centre d'Innovació Digital i Agroalimentari Forestal. El programa PRIMER està subvencionat pel departament d'Empresa i Treball i disposa de el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.