El Turó de la Seu Vella acull una plantació popular en el marc del projecte de renaturalització
Alumnat de l’escola La Seu Vella, veïnat del Centre Històric i entitats com Arrels i la Fundació Jericó, han participaten una plantació popular dins del projecte de renaturalització de l’entorn de la Seu Vella. En total, s’han plantat 280 plantes aromàtiques a la Llengua de Serp.
Alumnat de l’escola La Seu Vella, veïnat del Centre Històric i entitats com Arrels i la Fundació Jericó, han participat durant aquest dimecres al matí en una plantació popular dins del projecte de renaturalització de l’entorn de la Seu Vella. En total, s’han plantat 280 plantes aromàtiques a la Llengua de Serp. L’acció s’ha desenvolupat en dos torns: el primer ha estat el torn de 21 alumnes del centre educatiu i, seguidament, en un segon torn, la plantació l’han conclòs dotze persones de diferents associacions i entitats del Centre Històric.
Aquesta acció s’emmarca en el projecte URBAN-NAT Lleida, de renaturalització, adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat de la zona urbana i periurbana de Lleida, que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU.
Així, les actuacions al turó de la Seu vella, iniciades la primera quinzena de gener, tenen com a objectius consolidar i connectar els espais amb arbres com a refugi climàtic urbà i crear zones d’ambients naturals amb matollars de plantes aromàtiques, que serveixin com a refugi de biodiversitat per insectes pol·linitzadors i ocells. A la vegada, s’habilitaran també espais de descans i passeig per a l’ús públic i es millorarà la integració paisatgística del vessant del Canyeret del Turó. La previsió és concloure-les a principis d’abril.