La presentació de la web de la Paeria, en la conferència sobre el sistema plone a Eibar.

El web paeria.cat, model en una de les principals convencions de gestió de continguts a Internet

La conferència Plone-Ploneconf, que se celebra Eibar, ha dedicat avui una sessió a la web de l’Ajuntament de Lleida com a exemple de l’ús del sistema de gestió de continguts plone en les pàgines de les principals ciutats catalanes.

La conferència Plone-Ploneconf, que se celebra Eibar, ha dedicat avui una sessió a la web de l’Ajuntament de Lleida com a exemple de l’ús de plone, un sistema de gestió de continguts d'Internet de software lliure, en les pàgines de les principals ciutats catalanes.

El desembre de 2022, l’Ajuntament de Lleida va presentar la remodelació de la seva web -desenvolupada per l’empresa eCityclic juntament amb la Paeria-, en què s'utilitza el sistema plone, un dels més avançats i que també empren organismes com l’Agència Europea de Ciberseguretat o l’FBI.

Plone-Ploneconf té lloc del 2 i el 8 d'octubre i és un destacat esdeveniment de gestió de continguts a Internet. Aquesta conferència anual, que compleix la 20a edició, compta amb el patrocini d'una dotzena d'empreses i institucions, entre les quals, la firma lleidatana eCityclic. Marc Vicente, product manager d’eCityclic, ha pronunciat la ponència “Com plone impulsa les webs de les majors ciutats catalanes”. Ha presentat la web de la Paeria com a exemple d’èxit per transformar la presència digital de l’Ajuntament de Lleida, per millorar l'experiència de l’usuari i la gestió de continguts.

Plone es pot utilitzar per construir qualsevol tipus de lloc web com a portals, llocs webs corporatius, llocs web externs o interns, llocs de publicació de notícies, incloent blocs, botigues en línia (E-commerce), com repositori de documents i eina col·laborativa. És un desenvolupament basat en codi obert.

Anteriors edicions de PlonecConf s’han celebrat a Tòquio, Bucarest, Boston, San Francisco, Brasília, Ferrara o Bristol han acollit edicions anteriors. A l'esdeveniment acudeixen unes 200 persones de perfil tècnic (enginyers, desenvolupadors, sistemes, disseny, UX, …) professionals i empreses de més de 25 països (Alemanya, França, EUA, Brasil, Itàlia, Bèlgica, Japó, Índia o Sud-àfrica) i altres tantes ho segueixen en línia.