En marxa el projecte “Lleida ciutat universitària”

El govern municipal ha designat les tinentes d’alcalde Begoña Iglesias i Carme Valls, a banda del director adjunt de Promoció de la Ciutat, Miguel Luis Lapeña,  com a membres del grup de treball (per part de la Paeria) que ha d’impulsar el projecte “Lleida ciutat universitària” en el marc de la comissió bilateral Paeria – UdL.

El govern municipal ha designat les tinentes d’alcalde Begoña Iglesias i Carme Valls, a banda del director adjunt de Promoció de la Ciutat, Miguel Luis Lapeña,  com a membres del grup de treball (per part de la Paeria) que ha d’impulsar el projecte “Lleida ciutat universitària” en el marc de la comissió bilateral Paeria – UdL.

Aquest projecte neix del treball realitzat per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i el rector de la UdL, Jaume Puy des de l’inici de mandat en el marc de la comissió bilateral creada per tractar, periòdicament, temes d’interès comú.

El grup de treball  “Lleida ciutat universitària” neix amb l’encàrrec d’avançar en aspectes com la mobilitat, l’oferta de cultura i oci, l’habitatge o el model residencial per a universitaris.  També conformaran la tasca d’aquest grup cerca la sinergia en les accions de promoció econòmica i de finançament que generin millors oportunitats per als centres universitaris i a la ciutat, així com l’anàlisi de qüestions urbanístiques i de planejament que permetin configurar la singularitat de Lleida com a ciutat universitària.

 

Estudi d’un model de servei de bicicleta pública a Lleida

La mobilitat és un aspecte clau per a la comunitat universitària i pel seu desplaçament pels diferents campus existents a la ciutat. Per això, entre les primeres accions derivades de la comissió bilateral Paeria – UdL hi ha l’encarrèc del govern municipal d’una consulta prèvia per estudiar la implementació d’un model de servei de lloguer de bicicleta pública a Lleida.

Aquest servei s’alinea amb el concepte de Ciutat Universitària, amb l’entrada en funcionament de la Zona de Baixes Emissions  i amb l’aposta del govern municipal per incrementar l’ús de la bicicleta a Lleida en la línia del nou Pla de mobilitat urbana i sostenible, i del PAM (Pla d’acció municipal).

La primera fase d’estudi de la implantació del sistema de servei de bicicleta pública inclou l’assessorament per part d’empreses que coneixen amb precisió el servei per mitjà del que es denomina jurídicament un anunci preliminar al perfil del contractant de l’Ajuntament de Lleida. Ja s’ha encarregat l’informe intern previ al Departament de Mobilitat municipal i l’EMAU perquè analitzin quines són les preguntes més adients que es poden fer a les empreses que poden estar interessades i que siguin elles les que indiquin el cost, el format, el tipus de forma jurídica i si a Lleida seria o no rendible.

Un cop fet l’estudi preliminar i si es valora que el servei de “bicing” és viable, s’emprendria la licitació atenent a les directrius que donin les empreses del sector per tal que el futur servei s’adapti al màxim a les necessitats del servei  i als seus requeriments de qualitat, tècnics i pressupostaris.

Cal destacar que un servei de lloguer de bicicleta pública facilitaria els desplaçaments sostenibles, que ajudarien a una major eficàcia de la Zona de Baixes Emissions. La ciutat ja disposa d'una xarxa de carril bici i vies pacificades que permetrien el seu ús.