Es constitueix el Consell de Ciutat de Lleida
La Paeria ha constituït el Consell de Ciutat de Lleida. L’alcalde presideix aquest ens, que avui ha nomenat les vicepresidències i la comissió permanent. El Consell de Ciutat està conformat per 84 representants del teixit veïnal, associatiu i participatiu de la ciutat.
L’Alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del tinent d’alcalde, Carlos Enjuanes, Regidor de Participació i Drets Civils, ha presidit la sessió constitutiva del Consell de Ciutat que és l’òrgan consultiu i de foment de la participació de la Paeria. L’acte de constitució, en què hi participen 84 representants del teixit veïnal, associatiu i participatiu de la ciutat, ha servit per realitzar l’elecció de:
-les vicepresidències, que aniran a càrrec de Toni Baró, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, i de Guadalupe Pavón, de l’Associació Bordeta.net
-i dels membres de la comissió permanent que es conforma per la presidència i les persones que ocuparan les vicepresidències: 4 entitats i 4 representants dels estaments socials i econòmics com són els col·legis professionals, les AFA, els sindicats, la Universitat de Lleida, el sector comercial i cooperatiu, la FAVLL, representants de la ciutadania i també un regidor o regidora representant de cada grup municipal que sigui membre del Ple. En aquest cas, les persones escollides han estat: Zakaria Sorouri (Associació Sociocultural Nostàlgia Familiar); Maria Esther Florensa (AMELL, Assoc. de Monitors i Educadors de Lleida); Hamza Aissiou Sari (Ecoxarxa Segrià); Laia Rogel (AP! Lleida, Associació d’Empresàries de Lleida); Ramon Grau (Col·legi d’Enginyers Graduats i Tècnics Industrials de Lleida); Roger Berenguer (Growords Serveis Lingüístics SCCL), Èric Morros (Obrint Portes SCCL) i Cristina Rodríguez (CCOO Terres de Lleida).
La reunió del plenari del Consell de Ciutat ha servit també per posar en marxa la Comissió del Nomenclàtor que, temporalment, estarà vinculada a la permanent del consell i esdevé un ens imprescindible per poder donar continuïtat a tots els temes que fan referència a les denominacions dels carrers i a l’assignació de nous noms de vies i espais públics de Lleida.
El paer en cap ha assegurat que aquest govern municipal aposta per l’escolta activa, per la complicitat i pel pacte i que, per això, està obert a propostes que es facin de ciutat. Larrosa ha afegit que el Consell de Ciutat també ha de ser un instrument que ajudi a fer possible el model de ciutat que es vol per a Lleida, que passa per, entre altres, la ciutat del Bon Govern, Segura i Cívica. El recorregut del Consell de Ciutat, el principal òrgan consultiu, assessor i del foment de participació de la ciutadania a Lleida, arrenca, avui, 27 de maig, i tal com ha explicat el tinent d’alcalde, Carlos Enjuanes, “des d’una perspectiva intersectorial i intergeneracional, en un nou espai de proximitat, de diàleg constructiu i amb l’objectiu d’aprofundir en diferents projectes de futur a l’entorn de la ciutat de Lleida”.
El consell és el màxim exponent de l’estructura participativa de l’Ajuntament de Lleida i desencadenarà els Reglaments dels òrgans de participació sectorial, el funcionament dels Consells de Barri, la mateixa comissió permanent i totes les comissions de treball que es vagin creant. Les funcions del Consell de Ciutat es concreten en l’emissió d’informes sobre temes de ciutat, conèixer i debatre els Plans d’Acció Municipal, els reglaments generals de l'ajuntament, assessorar a l'Ajuntament en la definició de les grans línies de gestió municipal, conèixer i debatre els grans projectes de ciutat, i proposar iniciatives ciutadanes, audiències públiques o processos participatius, entre altres.
El Plenari del Consell de Ciutat està constituït per representants de consells de Zona, dels consells temàtics o sectorials, de les entitats inscrites al Registre Municipal, d’Estaments Socials i Econòmics. A més, s’hi compten diferents representants polítics, la Síndica de Greuges, la Comissió de Salvaguarda dels Drets de la Ciutadania i també hi ha ciutadanes i ciutadans a títol individual. Finalment, amb veu i sense vot, els tècnics especialitzats i implicats en els diferents àmbits temàtics.
El Consell de Ciutat és un espai permanent i estructurat de diàleg entre l’Ajuntament de Lleida i la societat lleidatana.