FormaOcupa esdevé la brúixola per al futur professional de milers de joves
Les empreses i entitats públiques amb ofertes laborals han fet centenars de contactes, en una jornada de gran afluència de visitants
Les empreses i entitats públiques amb ofertes laborals han fet centenars de contactes, en una jornada de gran afluència de visitants
Milers de joves de la ciutat de Lleida, del Segrià i de comarques veïnes estan envaint literalment FormaOcupa, Saló de Formació i Ocupació de Lleida, que se celebra durant tot el dia a La Llotja de Lleida. Els visitants de la 17a edició del saló hi poden trobar 78 entitats i empreses relacionades amb aquests sectors, així com centenars d’ofertes laborals aportades per les empreses presents, per l’IMO i pel SOC. Tots els estands registren una gran demanda d’informació, majoritàriament d’estudiants de 4t d’ESO i de Batxillerat, i les empreses amb ofertes laborals han fet centenars de contactes. L’horari del certamen va de 9.30 a 14 h i de 16 a 19 h.
El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha afirmat que “l’educació, la formació i la joventut és una de les línies més importants per al govern municipal; volem ajudar als joves i a l’economia, i necessitem talent com el que ells i elles representen”. Ho ha dit en el decurs de la visita institucional al saló que ha portat a terme aquest matí.
El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha afirmat que FormaOcupa constitueix el gran aparador de Lleida de l’orientació acadèmica i professional, i un punt de trobada entre els joves i adults que busquen feina o volen millorar professionalment i el món empresarial, especialment al d’aquells sectors que tenen una mancança important de mà d’obra.
Cal recordar que, a banda de les ofertes laborals directes, els visitants poden rebre orientació i assessorament sobre possibilitats acadèmiques i laborals, sobre l’emprenedoria i sobre la formació contínua. A més, el saló acull més de 20 activitats paral·leles organitzades per institucions i empreses, en les quals es preveu aplegar més de 500 assistents.
Les activitats s’han centrat en temes com les competències professionals; el món de l’automòbil, experiències i oportunitats; els passos per buscar feina; l’aventura professional; l’orientació i els itineraris formatius; les power skills que busquen les empreses, els programes i serveis per a joves a les Oficines de Treball del SOC; la xarxa EURES per treballar a Europa; el procés de transformació en els àmbits d’Agrobiotech: perfils professionals més demandats; experiències en primera persona: tria el teu futur; obrir-se camí a la internacionalització, crear el teu CV Europass; preparar-se per l’entrevista de selecció amb la Intel·ligència Artificial; l'FP, cultura, aprenentatge i experiències; el projecte d’empresa; taller Intel·ligència artificial CHATGPT: l’impacte de la IA en el nostre futur com a estudiants i professionals; la FP internacional; l’actitud com a motor de l’èxit en el món professional, o la sessió Avança professionalment, forma’t i orienta’t sense cost per a tu!, adreçada a persones treballadores.
FormaOcupa s’ha consolidat com una gran plataforma orientada a mostrar les possibilitats d’ocupació en un sentit ampli que inclou l’accés al mercat laboral i ofertes de treball, l’assessorament i orientació laboral i l’orientació en drets laborals. També vol donar a conèixer la formació contínua per a treballadors ocupats per tal d’oferir-los formació adreçada a ampliar les seves habilitats i impulsar la competitivitat de les empreses.
Igualment, el saló esdevé el fòrum idoni per conèixer els serveis i l’assessorament per impulsar l’emprenedoria, les oportunitats de negoci i l’autoocupació, així com per informar-se de l’oferta de cursos de formació ocupacional i certificats de professionalitat, adreçats tant a persones en situació d’atur com a persones treballadores.
El saló està organitzat per l’Institut Municipal d'Ocupació, l’Ajuntament de Lleida, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i Fira de Lleida, i compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, CCOO, COELL, Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, PIMEC, Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i UGT.