Front comú de la Paeria i la UdL per impulsar la marca “Lleida, ciutat universitària”

Front comú de la Paeria i la UdL per impulsar la marca “Lleida, ciutat universitària”

La Paeria i la UdL treballaran conjuntament per impulsar la marca “Lleida, ciutat universitària” amb l’objectiu d’atraure i promoure el talent jove que actualment demanden les empreses. El paer en cap, Fèlix Larrosa, i el rector, Jaume Puy, han signat el protocol de col·laboració entre ambdues institucions que s’articularà en quatre eixos: connectivitat, transport públic i senyalització; habitatge, oferta cultural, turística, comercial i d’oci i comunicació.

La Paeria i la UdL treballaran conjuntament per impulsar la marca “Lleida, ciutat universitària” amb l’objectiu d’atraure i promoure el talent jove que actualment demanden les empreses. Aquest dilluns el paer en cap, Fèlix Larrosa, i el rector de la Universitat, Jaume Puy, han signat el protocol de col·laboració entre ambdues institucions que s’articularà en quatre eixos: connectivitat, transport públic i senyalització; habitatge, oferta cultural, turística, comercial i d’oci i comunicació.

L’alcalde ha posat de relleu la seva satisfacció perquè “la signatura d’aquest protocol estableix un full de ruta per treballar plegats la Paeria amb la Universitat de Lleida i el seu Consell Social”. “Hem de fer més fefaent aquesta capitalitat que ambicionem perquè les ciutats que compten amb una universitat com la nostra, reconeguda internacionalment, contribueixen a reforçar aquest objectiu”.

La regidora de Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, ha destacat que la signatura d’aquest protocol s’emmarca dins de l’estratègia de Diplomàcia Econòmica de l’Ajuntament de Lleida del Pla d’Actuació Municipal, juntament amb altres accions que s’han dut a terme com la trobada consular, la signatura de 6 convenis amb les patronals o el recentment constituït Consell Econòmic i Social.

Aquest protocol de col·laboració s’articula en 4 eixos de treball:

1.- Connectivitat, Transport Públic i Senyalització: mobilitat de l’estudiantat (estudi línies bus connectin campus, cotxe compartit Som Mobilitat (en marxa), bicis de lloguer (actualment, Paeria té publicada consulta pública per veure la viabilitat d’aquest sistema i s’està treballant en un projecte entre Mobilitat i Lleida Jove). Treballar en la senyalització dels campus.

2.- Habitatge – residències d’estudiants: l’alcalde ha explicat que “hi ha pressió per tenir un allotjament a Lleida és important i, també, afecta a la comunitat universitària i per això estem avaluant diferents iniciatives que venen tant de la part privada com del sector públic-privat”.

Cal recordar que la Paeria impulsa la construcció d’una cinquantena de nous habitatges al Centre Històric (enderroc de tres edificis al carrer Cavallers, en una operació que unificarà diversos solars en una sola finca per construir entre 17 i 24 habitatges i també s’avança en el desenvolupament del sector situat entre plaça dels Gramàtics i els carrers Cavallers i la Suda, on està previst promoure 28 pisos més). La UdL té interès en fer una residència d’estudiants al Centre Històric, segons ha avançat Puy.

3.- Oferta Cultural, Comercial, Turística i d’Oci: treballar en la creació d’una city card a través de la qual l’estudiantat tingui descomptes en tots aquests sectors.

4.- Comunicació: creació d’una campanya de comunicació per impulsar la marca Lleida, ciutat universitària amb l’objectiu de “vendre” la ciutat a fora i seguir amb la idea de “Lleida al món, el món a Lleida”.

El rector ha explicat que “tenim més 3.800 estudiants que son de fora de la demarcació de Lleida i viuen i estudien aquí, més els de la pròpia província i que no son de la ciutat. Per tant, necessitem sigui en residència o pisos allotjar totes aquestes persones”.

Al curs 2022-2023 van haver 729 estudiants internacionals matriculats, a més dels 411 Erasmus, a banda dels estudiants nacionals. La UdL capta el 50% dels estudiants que fan la selectivitat a Lleida. “Hem de fer que la universitat sigui un motiu per quedar-se a Lleida i creiem que la UdL podria tenir 2.000 estudiants més i això passa per tenir allotjament”, ha assegurat Puy.

Aquest protocol de col·laboració contempla la creació i constitució d’un grup de treball format per persones d’ambdues institucions.

A l’acte de signatura ha assistit el president del Consell Social de la UdL, Delfí Robinat, i la secretària executiva d’aquest ens, Conxita Villar, així com el regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco; la portaveu del grup municipal de JuntsxLleida, Violant Cervera; la portaveu del grup municipal d’ERC, Jordina Freixanet; la portaveu del grup municipal del PP, Anna Florista; la portaveu del grup municipal de Vox, Gloria Rico.