Intangible_Lab supera els 1.100 participants
Intangible_Lab supera els 1.100 participants. Els espais expositius han rebut 538 visitants, mentre que la resta d’activitats com tallers i conferències han acollit 595 participants.
L’INTANGIBLE_Festival d’art_tecnologia comença demà i ja han passat 1.133 persones pels espais expositius i activitats prèvies que s’han desenvolupat dins de la programació de l’esdeveniment d’enguany. El espais expositius que es troben a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament de Lleida han rebut 538 visitants, entre públic en general i visites guiades de centres formatius de la ciutat. En aquest indret, els alumnes de centres com Màrius Torres, Guindàvols, Joan Oró, Sant Jaume Les Heures, Parc de l'Aigua, Josep Lladonosa, EAM, etc. han pogut contemplar les tres instal·lacions artístiques de les caps de cartell de la programació d’enguany: l’obra “Grafia animada per a després del diluvi”, de Laura Ginès; “Papallona de l’alfacada”, d’Alba G. Corral i “L’algorisme despullat”, d’Anna Carreras, com també, l’obra del fotògraf Chema Madoz, “S/T (escenario)”. Un espai on els visitants han tingut l’ocasió d’interactuar amb algunes de les instal·lacions i on les mateixes artistes els han explicat la seva obra.
D’altra banda, les activitats prèvies al festival com són les conferències i els tallers dels artistes convidats, que s’han desenvolupat dins de l’Intangible_Lab, han acollit 595 participants. Un dels tallers amb més assistents ha estat el d’Interacció digital, dirigit per la directora d’art i animació, Laura Ginès, i adreçat als alumnes de l’EAM, amb 180 participants. També el taller Dibuix en directe. Univers digital_Joan Oró, que ha ofert l’artista visual Alba G. Corral ha tingut molt bona acceptació i ha aplegat 135 alumnes del Centre de Formació Professional Ilerna i l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. Cal recordar que el resultat d’aquesta activitat l’exhibiran els participants en aquest taller el pròxim dissabte, a la Seu Vella, abans de la performance que Corral i la violoncel·lista islandesa Björt Rùnars oferiran en el monument més emblemàtic de la ciutat.
Finalment, cal destacar que les xarxes socials de l’INTANGIBLE_Festival d’art_tecnologia estan tenint molt bona acollida en aquesta segona edició.
Érik Bullot, a la Filmoteca de Catalunya
Una de les novetats d’aquest any de l’INTANGIBLE_Festival d’art_tecnologia és que hi participa la Filmoteca de Catalunya on avui s’hi ha desenvolupat una de les activitats programades dins de l’esdeveniment. El cineasta i teòric Érik Bullot, que ahir dilluns va estar oferint sengles conferències a la UdL i a la Biblioteca Pública de Lleida, ha portat a terme una visita comentada sobre la seva exposició “Cinema paper”, a la Filmoteca. Es tracta d’un recorregut per la mostra, curada per Marina Vinyes, on Bullot actualitza la hipòtesi d’un cinema vivent o desmaterialitzat a través d’un relat poètic i una investigació rigorosament documentada d’algunes de les obsessions o quimeres que el cinema ha deixat enrere.
Juan Zamora enceta les activitats del Festival
El tret de sortida del festival pròpiament dit el donarà l’artista Juan Zamora demà dimecres, a les 18 h, a la Biblioteca de la Fundació Sorigué. Acompanyat per l’enginyera agrònoma i investigadora Neus Teixidó, mantindran una conversa amb motiu de l’exposició La vida en emergencia, on Zamora reflexiona sobre la fragilitat dels ecosistemes mitjançant un recorregut introspectiu per gran part de la seva obra. La mostra aborda, a més, les grans qüestions de l'existència humana com ara la vida, la mort o l'amor.
La primera jornada finalitzarà amb el Cafè curt_Intangible, una sessió experimental i tecnològica que tindrà lloc al Cafè del Teatre de l’Escorxador, a les 20.30 h, i que comptarà amb bona part dels convidats a la segona edició del festival.
Cal recordar que l’INTANGIBLE_Festival d’art_tecnologia, dirigit per Antoni Pinent, curador d’art contemporani i artista multidisciplinari, es perllongarà fins al diumenge, 29 d’octubre. El festival és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, amb el suport de la Fundació La Caixa, la Fundació Sorigué, la Fundació Joan Oró, la Universitat de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.