Joves escoltes rehabiliten cinc pisos de persones en risc amb el projecte La Murga

Joves escoltes rehabiliten cinc pisos de persones en risc amb el projecte La Murga

Més de 40 joves escoltes han participat aquesta Setmana Santa en el projecte La Murga a través del qual han rehabilitat cinc pisos de la cuitat de persones en risc d’exclusió social.

Més de 40 joves escoltes han participat aquesta Setmana Santa en el projecte La Murga a través del qual han rehabilitat cinc pisos de la cuitat de persones en risc d’exclusió social. La Paeria col·labora des del 2012 amb el projecte, que s’ha représ després de tres anys, aturat a causa de la covid. A través de la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030, el grup de joves d’Escoltes Catalans actuen per dignificar l’habitatge de persones que es troben en seguiment per part dels serveis socials i, a la vegada, es treballa la consciència social dels joves, amb una participació activa a la societat. És a dir, a partir de la col·laboració amb els agents locals, aporten un recurs d’intervenció i estableixen complicitats per actuar de forma coordinada al territori.

El projecte La Murga s’ha desenvolupat enguany amb els Serveis Socials Bàsics de la Mariola i des del dissabte 1 fins al dimecres 5 d’abril, han fet treballs de pintura i petits arranjaments en habitatges conjuntament les persones adultes de les famílies beneficiàries.

Com és habitual, el projecte inclou un espai de reflexió perquè els joves i l’equip professinal dels serveis socials intercanviïn impressions i donin resposta a inquietuds sorgides arran de l’actuació. També es fa un àpat conjunt amb les famílies beneficiàries.

Escoltes Catalans és una entitat que promociona l’associacionisme educatiu, l’educació en valors, la participació d’infants i joves en la transformació i millora de la societat i molts altres aspectes que creiem que contribueixen a la construcció d’un món més just en el qual tothom hi tingui cabuda. A Lleida, el projecte La Murga, d’aprenentatge i servei, es fa amb els agrupaments escoltes AE Alosa i AEIG Lo Manaix.