L’Ajuntament de Lleida atansa l’educació musical a prop de 700 persones a través de l’Escola i el Conservatori Municipal de Música de Lleida
L’Ajuntament de Lleida atansa enguany l’educació musical a prop de 700 persones a través de l’Escola i el Conservatori Municipal de Música de Lleida. El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor de Joventut, Educació i Ocupació Xavi Blanco, i del director del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida, Josep Lluís Boix, han visitat les instal·lacions d’ambdós centres educatius i ha saludat el professorat i els alumnes.
L’Ajuntament de Lleida atansa enguany l’educació musical a prop de 700 persones a través de l’Escola i el Conservatori Municipal de Música de Lleida. El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor de Joventut, Educació i Ocupació Xavi Blanco, i del director del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida, Josep Lluís Boix, ha realitzat aquesta tarda una visita a les instal·lacions d’ambdós centres educatius i ha saludat el professorat i els alumnes que es trobaven assajant.
El paer en cap ha ressaltat la importància de l’educació musical en totes les etapes de la vida, una formació “que dota les persones d’una alta sensibilitat i ajuda, especialment a les persones grans, a promoure la socialització”. Aquest curs escolar, l’Escola Municipal de Música i el Conservatori de Música de Lleida compten amb una quarantena de professors i professores.
L’Escola Municipal de Música i el Conservatori de Lleida són els dos centres d’educació musical de titularitat municipal amb què compta la ciutat. L’escola de Música ofereix un ensenyament no reglat adreçat a un alumnat força heterogeni, que va des de nens i nenes de sis anys fins a persones més grans que volen destinar una part del seu temps de lleure a gaudir de la música.
Una de les novetats d’enguany és la posada en marxa d’un projecte conjunt entre l’Escola Municipal de Música i l’Associació TEAponent té per objectiu atansar els estudis musicals a nens i nenes en edat infantil que pateixen la Síndrome del Trastorn Autista. Es tracta d’un taller setmanal on es treballen conceptes musicals com ritme, notació i cant des d’una perspectiva més sensorial i adaptada a les necessitats d’aquests infants i famílies. Els tallers ja s’han iniciat i estan tenint molt bona acollida entre les famílies.
L’alcalde de Lleida ha destacat la sensibilitat de la Paeria a l’hora d’atansar la música als nens i nenes amb autisme. “Des del govern municipal apostem per potenciar Lleida com a Ciutat Educadora i, en aquest sentit, treballem perquè l’educació inclusiva arribi a tota la ciutadania i a tots els col·lectius que ho necessiten”. A més dels dos centres, l’alcalde ha destacat la Biblioteca Fonoteca, amb el seu fons especialitzat en música, amb història i teoria de la música clàssica o altres tendències.
El Conservatori, per la seva banda, imparteix tots aquells estudis reglats que porta l’alumnat de música a la seva professionalització. El seu objectiu és educar en la música i, per aquest motiu, a més a més dels estudis reglats el centre ofereix una àmplia varietat d’activitats que ajuden a completar la formació dels alumnes, com intercanvis amb altres centres, la setmana cultural, concerts o colònies musicals, entre altres. Els instruments que actualment es poden estudiar al centre són flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió, violí, viola, violoncel, contrabaix, acordió, guitarra, orgue i piano.