L’Ajuntament de Lleida promou el coneixement de noves tècniques d’ eficiència energètica en habitatges
Jornada sobre la tècnica d’insuflat de cambres d’aire a les façanes
Aquesta iniciativa s’emmarca en l’esforç de la Paeria per impulsar la transició energètica i reduir les emissions de CO₂
Jornada sobre la tècnica d’insuflat de cambres d’aire a les façanes
Aquesta iniciativa s’emmarca en l’esforç de la Paeria per impulsar la transició energètica i reduir les emissions de CO₂
L’Agència de l’Energia de l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Lleida21 han celebrat una jornada centrada en mesures d’eficiència energètica per a habitatges, amb especial atenció a la tècnica de l’insuflat de cambres d’aire. Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure la rehabilitació energètica del parc residencial del municipi de Lleida.
La jornada, duta a terme a la Sala Jaume Magre, va comptar amb la participació d’una quarantena de persones, del sector privat i particulars. Durant l’acte, van conèixer una visió integral d’aquesta tècnica de rehabilitació energètica, abordant tant l’aspecte teòric, amb una avaluació energètica de la mesura, com el pràctic, amb una demostració a càrrec d’un aplicador expert. A més, es va presentar el panorama actual d’ajudes i deduccions disponibles per a la rehabilitació energètica, així com els tràmits necessaris per autoritzar les obres, per part de representants del Col·legi de l’arquitectura tècnica de Lleida, col·laboradors de la jornada juntament amb l’empresa Rockwool.
Aquesta iniciativa s’emmarca en l’esforç de l’Ajuntament de Lleida per impulsar la transició energètica i reduir les emissions de CO₂, aprofitant les oportunitats que ofereixen les línies d’ajuda vigents fins al 2025. Amb aquesta jornada, s’ha volgut conscienciar de la importància de la rehabilitació energètica i oferir eines pràctiques per millorar l’eficiència dels habitatges, contribuint així a la lluita contra el canvi climàtic i al compliment dels objectius europeus.
La tècnica de l’insuflat de cambres d’aire es presenta com una solució per a molts habitatges, ja que en la majoria dels casos es pot implementar sense necessitat de permisos comunitaris. Aquesta tècnica, que consisteix en la injecció de material aïllant a les cambres d’aire de les façanes, ofereix una relació cost-benefici molt favorable i és especialment útil en edificis construïts entre els anys 80 i 2006, període en què es van generalitzar les cambres d’aire gràcies a la normativa NBE-CT-79.
Més informació a: Servei d'assessorament energètic – Lleida en Verd