La família Suñol ha donat a l’Arxiu un fragment de pel·lícula de l’any 1966 amb imatges de la façana de El Baratillo Leridano.

L’Arxiu Municipal rep un fragment de pel·lícula de la família Suñol amb imatges de “Lo Baratillo”

L’enregistrament data del 1966 i s’hi pot veure la façana de l’emblemàtica botiga del C/Major 

La donació és fruit de la crida que va fer l’alcalde, Fèlix Larrosa, el desembre de l’any passat per a la recuperació de documentació de la botiga 

L’enregistrament data del 1966 i s’hi pot veure la façana de l’emblemàtica botiga del C/Major 

La donació és fruit de la crida que va fer l’alcalde, Fèlix Larrosa, el desembre de l’any passat per a la recuperació de documentació de la botiga 

L’Arxiu Municipal ha rebut per part de la família Suñol un fragment de pel·lícula de l’any 1966 amb imatges de la façana de El Baratillo Leridano, l’emblemàtica botiga de joguines situada al C/Major, 36. 

La donació, que es va fer el mes passat, dia 16 de juliol, és el resultat d’una crida que va fer l’alcalde, Fèlix Larrosa, el desembre de 2023 per a la recuperació de documentació de “Lo Baratillo" per “mantenir els records i transmetre’ls a les noves generacions” i reconstruir així una parcel·la de la història de la ciutat. 

El Baratillo Leridano o “Lo Baratillo”, tal com se’l coneixia, va obrir les seves portes l’any 1898 i les va tancar per darrer cop l’any 1979. La botiga de joguines, que tenia la façana farcida de pilotes, cavallets, joguines, inflables i uns pianos a peu de carrer que tots els infants volien tocar, fou molt coneguda entre els lleidatans i lleidatanes d’aquella època. 

El ban de l’alcalde es manté, per la qual cosa, l’Arxiu Municipal es posa a disposició dels ciutadans que conservin vídeos, imatges o cartelleria de “Lo Baratillo”. El material es pot entregar per correu electrònic: arxiu@paeria.cat, o directament a l’Arxiu, a la planta baixa del Palau de la Paeria. També s’hi pot contactar per telèfon al 973 700 352. 

El Nadal passat el pati del Palau de la Paeria va acollir una mostra inspirada en les joguines de la botiga, que formen part de la col·lecció de Manel Gigó. Es van seleccionar una trentena de joguines molt variades i de totes les èpoques amb la finalitat de crear una composició visual, en un gran aparador com els que anys ençà despertaven la il·lusió als infants. 

La posada en escena va anar a càrrec del lleidatà Albert Lajara, un dels dissenyadors d’interiors de referència a la ciutat i territori, que compta amb una dilatada experiència de gairebé trenta anys en el sector.