El regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco, va seguir com es desenvolupaven les proves d'accés.

L’Aula Municipal de Teatre acull les proves d’accés al CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral

Una dotzena d’aspirants fa les proves de la primera convocatòria, que ha tingut lloc aquesta setmana

El regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco, destaca que els estudis teatrals oficials es poden fer a Lleida

La segona convocatòria es farà els dies 5 i 6 de setembre

Una dotzena d’aspirants fa les proves de la primera convocatòria, que ha tingut lloc aquesta setmana

El regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco, destaca que els estudis teatrals oficials es poden fer a Lleida

La segona convocatòria es farà els dies 5 i 6 de setembre

L’Aula Municipal de Teatre de Lleida ha començat a fer els exàmens per a la novena promoció del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral. Una dotzena d’estudiants ha fet les proves d’accés entre aquest dimarts i dimecres, corresponents a la convocatòria de juny, mentre que els 5 i 6 de setembre serà el torn per a les persones que es presentin en la segona convocatòria. El regidor de Joventut, Educació i Ocupació, destaca la importància que aquest títol oficial atorgat per la Generalitat de Catalunya es pugui obtenir a Lleida.

Blanco va poder veure ahir in situ com es desenvolupaven els exàmens per accedir als estudis de teatre, que consisteixen en diferents proves que incideixen en el domini del cos i la veu, mitjançant el cant. A més, els aspirants també han de recitar un monòleg. El responsable de Joventut, Educació i Ocupació reivindica que es reforci l’orientació formativa als joves cap a les disciplines escèniques i apunta que es tracta d’un itinerari que pot acabar en diferents àmbits més enllà del teatre, com l’audiovisual, a més de donar eines als estudiants per al seu futur professional.

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral cerca aplicar les tècniques d'interpretació, de moviment i vocals per actuar en viu o en mitjans audiovisuals, fer tasques de dinamització basades en l'actuació i preparar en tècniques d'expressió i comunicació, amb criteris artístics, de qualitat i seguretat.

El CFGS consta de deu mòduls professionals, dels quals nou s'imparteixen al centre educatiu i un mòdul correspon a les pràctiques externes, que s'imparteixen en alguna empresa del sector. En total s'han de realitzar 2.000 hores, impartides en dos anys acadèmics.

Les principals sortides professionals d'aquests estudis són: actor-actriu de teatre, actor-actriu en mitjans audiovisuals, especialista en activitats de dinamització, especialista en tècniques d'expressió i de comunicació.
Les persones que aprovin les proves d'accés de la convocatòria de juny, juntament amb els de la convocatòria de setembre, podran accedir al curs 2024-25 del cicle formatiu.

Les inscripcions per a les proves d’accés dels dies 5 i 6 de setembre es poden fer de l’1 de juliol al 2 de setembre a la pàgina web de l’Aula de Teatre.