L'alcaldessa accidental ha visitat aquesta tarda el taller de costura compartida.

L’Espai Lleida Cuida ofereix tallers per a l’apoderament de les dones i atenció i informació en prevenció de violències masclistes

La iniciativa s’emmarca dins la campanya “1.000 ULLS” i es fa al Centre Cívic de la Mariola fins al 30 de setembre

El projecte pilot inclou un servei de guarda d’infants, les tardes de dilluns a divendres

L’alcaldessa accidental, Carme Valls, visita l’activitat de costura compartida

La iniciativa s’emmarca dins la campanya “1.000 ULLS” i es fa al Centre Cívic de la Mariola fins al 30 de setembre

El projecte pilot inclou un servei de guarda d’infants, les tardes de dilluns a divendres

L’alcaldessa accidental, Carme Valls, visita l’activitat de costura compartida

El Centre Cívic de La Mariola acull fins al 30 de setembre la prova pilot Espai Lleida Cuida, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Lleida que té per objectiu promoure la creació de xarxa i l’apoderament femení i que s’emmarca dins la campanya “1.000 ULLS”, de foment de les cures des d’una perspectiva interseccional i LGTBI. L’alcaldessa accidental, Carme Valls, ha visitat una de les activitats que s’hi fan, en concret, el taller de costura compartida, on un grup de dones cusen alhora que comparteixen experiències. El taller, que es fa cada dimecres de 16 h a 18 h, pretén generar cooperació col·lectiva entre dones de diferents cultures i crear un espai de socialització.

Aquesta és una de les activitats organitzades per reflexionar i treballar la cura emocional de forma compartida, centrat en les necessitats familiars i dels infants. També hi ha sortides, un taller formatiu per treballar les emocions de manera creativa amb el fang (dissabtes, del 31 d'agost al 28 de setembre), i una formació en expressions artístiques interculturals i feminisme, que pretén acostar les activitats als veïns i veïnes del barri, fent protagonistes a les diferents cultures que hi conviuen. La programació s’adapta, cada setmana, en funció de les necessitats. L’horari és de dilluns a divendres, de 9 a 18 h, i els dissabtes i els diumenges, de 14 a 20 h. Per participar en les activitats, cal inscriure’s a: lleidacuida@paeria.cat.

A més, el servei proporciona un entorn segur per a les dones i compta amb dues especialistes en promoció d’igualtat que coordinen l’espai i ofereixen informació i suport a les usuàries. Així, hi ha una atenció presencial sobre la prevenció de les violències masclistes i d’informació lila, que complementa la tasca d’altres serveis municipals. També s’informa dels telèfons d’emergència i 24h: 112 i 900 900 120.

El projecte, que s’implementen des de les Regidories de Participació i de Polítiques Feministes, compta amb el finançament del Departament d’Igualtat i Feminismes, i amb el suport dels veïns/es i comerciants de La Mariola, Associació Futur, Trama Educació, Amell Intermedi i La Descomunal.

Guarda d’infants

L’espai també ofereix un servei de guarda d’infants, de dilluns a divendres (de 14 a 18 h). Això permet cobrir les necessitats de conciliació de les famílies, especialment de les dones que les assumeixen com a responsabilitat principal, i de disposar de temps propi per a l’apoderament i per al creixement personal, a més de fomentar la participació en les activitats proposades.

El servei de guarda inclou, a més, activitats educatives i d’estimulació per a l’atenció i socialització dels infants. Per fer ús d’aquest servei cal fer la reserva en línia en aquest enllaç o presencialment al Centre Cívic durant l’activitat.

Campanya 1000 ulls, als barris

La iniciativa “Espai Lleida Cuida” és una de les propostes que ja està duent a terme, en el marc de la campanya “1.000 ULLS contra les violències masclistes”, dirigida als veïns i veïnes, entitats i agents diversos per promoure la sensibilització en perspectiva de gènere i la lluita contra les violències masclistes.

Es basa en sis punts estratègics: generar espais d'autoorganització de dones per a la defensa de drets; crear espais de protecció als barris lliures de violències masclistes; reforçar les capacitats de les entitats veïnals des de la perspectiva de gènere; generar espais d'igualtat per a un urbanisme inclusiu; reconèixer i valoritzar les cures; i treballar des de la perspectiva intercultural.