Aquest dijous, la 3a tinenta d’alcalde i regidora del Secà, Cristina Morón, i el regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco, han visitat el punt d’atenció del projecte Treball als barris que s’ha habilitat en aquest barri.

L’IMO amplia el projecte Treball als barris a dos punts més de la ciutat

Des d’aquest any, Llívia-Secà i Príncep de Viana-El Clot compten amb punts d’atenció i orientació laboral gratuïta

Des d’aquest any, Llívia-Secà i Príncep de Viana-El Clot compten amb punts d’atenció i orientació laboral gratuïta

L’Institut Municipal d’Ocupació ha ampliat aquest any el projecte Treball als barris amb la posada en marxa de dos punts d’atenció laboral al Secà de Sant Pere-Llívia i a Príncep de Viana-El Clot.

Aquest dijous, la 3a tinenta d’alcalde i regidora del Secà, Cristina Morón, i el regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco, han visitat el punt d’atenció que s’ha habilitat en aquest barri per dur a terme programes específics de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats per aconseguir una feina, amb l’objectiu donar resposta a les necessitats individuals de cadascuna de les persones participants.

Als punts d’atenció, ubicats al centre cívic del Secà i al local social del Clot, s’hi fan accions individuals de suport a la recerca de feina que inclouen la informació d’ofertes laborals, tutories individuals i suport en l’elaboració del currículum, entre altres. També s’hi ofereixen formacions de curta durada. Tots els serveis són gratuïts.

Durant el projecte, que finalitza a l’octubre d’aquest any, es preveu atendre més d’un centenar de persones entre els dos barris.

Fins ara els barris objecte d’intervenció havien estat la Mariola, Centre Històric, i Rambla Ferran-Estació. Amb el projecte actual, i d’acord amb les noves bases reguladores del projecte Treball als barris, s’ha pogut ampliar l’atenció a les zones de Llívia-Secà de Sant Pere i Príncep de Viana-Clot. Les zones elegibles es determinen pel Servei d’Ocupació de Catalunya, a través de l’Índex Socioeconòmic Territorial (IST), que es pot consultar a través de l’IDESCAT.

Treball als barris, promogut pel SOC i desenvolupat per l’IMO a Lleida des del 2006, té com a finalitat contribuir a l’equilibri territorial i social del territori català a través del desplegament d’un conjunt d’accions en l’àmbit de l’ocupació i del desenvolupament local encarades a la millora de la qualitat de vida de les persones que resideixen en barris que, per les seves característiques, requereixen una atenció especial per assolir una millora des del punt de vista ocupacional, social i econòmic.