La 15 edició del Som Cinema ja té cartell
La 15 edició del Som Cinema ja té cartell. La imatge del festival, que se celebrarà del 16 al 20 d’octubre, mostra una noia que fa un enquadrament cinematogràfic amb les mans
L’organització de Som Cinema (Festival de l’Audiovisual Català) ha presentat la imatge de la 15a edició de l’esdeveniment, que tindrà lloc del 16 al 20 d’octubre a la ciutat de Lleida. La imatge, creada per l’artista Josep Maria Cazares, se centra en una dona que fa el tradicional enquadrament cinematogràfic amb les mans, i on el protagonisme no recau en l’escena enquadrada sinó en els ulls de la dona, remarcant d’aquesta manera el caràcter visual del gènere cinematogràfic. “És una imatge directa, al·lusiva als ulls que miren, perquè això és bàsicament l’essència del cinema”, explica Cazares, el seu autor.
La 15a edició del Festival ha rebut 332 treballs procedents de Catalunya, el País Valencià i Balears. D’aquest total, 19 són llargmetratges de ficció, 87 documentals i 226 curtmetratges.
El festival és obert a treballs finalitzats amb posterioritat a l’1 de juliol de 2023, produïts o coproduïts per empreses audiovisuals i/o productors amb seu o residència a Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Andorra, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent i la ciutat de l’Alguer.
Som Cinema compta amb 3 jurats, un per a les obres de ficció, un altre per als documentals i un tercer per al Som Secundària. La pel·lícula de ficció guanyadora rebrà un guardó de 2.000 €. Els premis i les projeccions s’estructuraran d’acord amb les quatre seccions oficials: llargmetratges de ficció, curts de ficció, llargs documentals i curtmetratges documentals.
Cal recordar que enguany s’implementen dues categories noves dins de l’apartat de Som Secundària, secció que enguany assoleix la 6a edició: la de Curtmetratges realitzats per alumnes d’ESO i la de Curtmetratges realitzats per alumnes de Batxillerat i cicles formatius.
El festival està organitzat per Suggeriments, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, la Universitat de Lleida i la Fundació Horitzons 2050.