La BSUM celebra els deu anys de vida amb un concert d’aniversari a l’Auditori municipal
La BSUM celebra els deu anys de vida amb un concert d’aniversari a l’Auditori municipal. Darreres entrades per al concert d’aquest diumenge, a les 19 h, en què la BSUM interpretarà una selecció d’obres de gèneres i estils diversos. “Crida als ocells de colors llampants”, d’Òscar Andreu, arriba aquest dissabte a l’Escorxador, també amb les últimes entrades a la venda.
La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida (BSUM) celebra els seus deu anys de vida amb un concert d’aniversari que tindrà lloc aquest diumenge, dia 19, a la sala simfònica de l’Auditori Municipal Enric Granados. En aquest concert, la BSUM, amb Esteve Espinosa de director, interpretarà una selecció d’obres de tots els gèneres i estils que la banda ha anat interpretant d’ençà dels seus inicis com a formació resident de l’Auditori, l’any 2014. Hi ha les darreres entrades a la venda per assistir a aquest concert.
El millor regal per al públic fidel de la BSUM serà oferir-li el bo i millor del que han assajat i tocat, també amb constància i entusiasme, des del seu concert de presentació: música simfònica clàssica, òpera, gèneres i formes musicals de la tradició popular, sarsueles i pasdobles, música per a cinema i grans musicals, pop instrumental i vocal, poemes simfònics contemporanis, i altres formes d’espectacle.
La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida és una associació sense ànim de lucre amb l’objectiu de promocionar la música en tots els seus àmbits com a mitjà de creixement personal i social utilitzant l’associacionisme musical, sense cap distinció, social, religiosa, política, econòmica ni de gènere.
“Crida als ocells de colors llampants”, d’Òscar Andreu, a l’Escorxador
El comunicador i humorista Òscar Andreu presenta el seu primer monòleg d’stand-up sobre la seva experiència com a catalanoparlant a Catalunya. “Crida als ocells de colors llampants” està de gira pel territori i arriba a Lleida aquest dissabte, dia 18 de maig, al Teatre Municipal de l’Escorxador (a les 20 h), també amb les últimes entrades disponibles.
El fil conductor és el català i exposa els símptomes perquè desaparegui una llengua. En el monòleg s’intenta explicar el comportament dels parlants de català. Durant poc més d’una hora, l’autor explica la seva biografia lingüística, les aventures esbojarrades d’un català catalanoparlant a la capital de Catalunya, repassa la història de la llengua i aprofita per descriure un seguit de comportaments molt peculiars propis de la majoria dels parlants.
Ambdues propostes s’inclouen en el marc de la programació estable d’arts escèniques i música LaTemporada Lleida.