La Fira aprova un increment de la dotació fundacional per finançar el nou pavelló
L’equipament tindrà un cost aproximat de 5 milions i serà finançat a parts iguals per Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida i Generalitat de Catalunya.
L’equipament tindrà un cost aproximat de 5 milions i serà finançat a parts iguals per Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida i Generalitat de Catalunya.
L’ampliació de la dotació econòmica fundacional de la Fundació Fira de Lleida per tal de finançar la construcció d’un nou pavelló firal ha estat una de les principals propostes aprovades en el decurs de la reunió del Patronat de la fundació, celebrada avui dimarts sota la presidència de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo. El nou pavelló tindrà un cost aproximat de 5 milions d’euros —xifra resultant de l’actualització del pressupost original de fa 10 anys— i serà finançat a parts iguals pels patrons de la Fira de caràcter públic, és a dir, l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya. El un nou pavelló firal estarà situat dins del recinte dels Camps Elisis, al costat de l’actual Pavelló 4, i acollirà els serveis firals del Palau de Vidre (Pavelló 1).
En la trobada s’ha procedit al nomenament de la delegada territorial del Govern a Lleida, Montse Bergés, com a nova vocal del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, en substitució de l’ex-delegat del Govern Bernat Solé.
Igualment, en el decurs de la reunió s’ha explicat que la imminent reforma del Palau de Vidre implicarà el trasllat a un altre espai de les oficines de Fira de Lleida, així com la reubicació de les àrees d’exposició corresponents a l’interior i al l’exterior d’aquest pavelló —utilitzades en salons com Sant Miquel i Municipàlia— en altres zones del recinte firal durant els anys 2023 i 2024.
Cal recordar que, dins de la millora del conjunt de les instal·lacions firals, la Paeria portarà a terme l’any vinent una millora del Palau de Vidre gràcies a la concessió de 3 milions d’euros del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics d’entitats locals, en el marc dels fons europeus Next Generation, que es complementaran amb una aportació directa municipal de 3 milions més.
Entre les accions incloses al projecte de rehabilitació destaquen les millores per convertir-lo en un espai sostenible i intel·ligent, amb sistemes de telecontrol i gestió integral de les instal·lacions, a més de la rehabilitació de les façanes i la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.