La Fundació Carles Pi i Sunyer reconeix cinc projectes innovadors de l’Ajuntament de Lleida
La Fundació Carles Pi i Sunyer ha inclòs en el seu Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya cinc nous projectes de l’Ajuntament de Lleida, que han estat valorats com a experiències que representen una aportació innovadora i de qualitat i poden servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals. Esportmania, +Temps x Tu, Espais que eduquen, patis per a tothom, Cicles formatius a terreny i la campanya “No és un joc. És abús” passen a formar part del Banc de Bones Pràctiques
La Fundació Carles Pi i Sunyer ha inclòs en el seu Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya cinc nous projectes de l’Ajuntament de Lleida, que han estat valorats com a experiències que representen una aportació innovadora i de qualitat i poden servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals.
Es tracta, per una banda, dels projectes Esportmania 2023. Estades esportives inclusives per a nens i nenes amb necessitats especials; el servei de cura puntual d'infants +Temps x Tu; i el procés participatiu per a la renaturalització dels patis escolars Espais que eduquen, patis per a tothom, que han estat reconeguts com a pràctiques significatives. Per l’altra, han estat valorades com a bones pràctiques la campanya de prevenció i sensibilització sobre abusos sexuals a menors “No és un joc. És abús” i la iniciativa d’Educació per a la Transformació Social (EpTS) Cicles formatius a terreny, d’aprenentatge vivencial als campaments sahrauís a Tindouf.
Amb aquests nous reconeixements ja són 26 les actuacions de l’Ajuntament de Lleida que han tingut aquest reconeixement en alguna de les 22 categories establertes, que van des de l’àmbit social i econòmic, fins al cultural i educatiu, passant per la participació i el bon govern.
El Banc de Bones Pràctiques (BBP) va néixer l'any 1999 impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), amb la col·laboració dels municipis i institucions vinculades al món local. L’objectiu és confegir un catàleg divulgatiu sobre les actuacions més destacables dels municipis catalans en alguna de les 22 categories. Els instruments per aconseguir-ho són la difusió d'experiències, seguint una metodologia comuna, i la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.