La reunió del Patronat de la Fundació del Paisatge ha tingut lloc avui

La Fundació del Paisatge treballa per fer un procés participatiu sobre el projecte de les Platges de Lleida

La Fundació del Paisatge de Lleida treballa per posar en marxa un procés participatiu dins del projecte de les Platges de Lleida “perquè la ciutadania pugui definir com vol que sigui el marge dret del riu Segre”, ha explicat la primera tinenta d’alcalde, Begoña Iglesias, que ha presidit la reunió del Patronat d’aquest ens. Durant la reunió del Patronat s’ha informat també de la redacció del projecte dels Jardins de la Porta de Sant Martí i de l’elaboració d’una nova guia per a divulgar l’ordenança del Paisatge

La Fundació del Paisatge de Lleida treballa per posar en marxa un procés participatiu dins del projecte de les Platges de Lleida “perquè la ciutadania pugui definir com vol que sigui el marge dret del riu Segre”, ha explicat la primera tinenta d’alcalde, Begoña Iglesias, que avui ha presidit la reunió del Patronat d’aquest ens.

Iglesias ha assenyalat que la voluntat de l’Ajuntament és que els veïns i veïnes puguin dir la seva en aquest procés, tenint en compte els condicionants fixats per les directrius de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per a les lleres dels rius, pel que fa als usos que pot acollir. En aquest sentit, Iglesias ha assenyalat que qualsevol instal·lació haurà de ser efímera, ja que no s’hi admeten estructures permanents. A partir de les propostes de la ciutadania, es posarà en marxa un concurs d’idees, en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes, per redefinir aquest espai central de la ciutat.

Una altra de les qüestions que s’ha tractat a la reunió del Patronat de la Fundació ha estat el projecte dels Jardins de la Porta de Sant Martí, al solar que antigament havia estat la comissaria de la Policia Nacional, enderrocada el mandat passat i que es vol convertir en un gran parc. Iglesias ha destacat que s’ha presentat als i les membres del Patronat una primera proposta, que té en compte els condicionants fixats des de la Fundació i la Paeria, que inclouen respectar les visuals cap a la Seu Vella i les restes de la muralla de la ciutat, que sigui un espai diàfan i verd, i que disposi d'un espai que pugui acollir concerts i petits esdeveniments, per exemple de l’Orfeó Lleidatà, que té la seva seu a la vora, o d’altres entitats. Ara caldrà polir aquesta proposta i redactar un projecte, ha explicat la regidora.

Finalment, s’ha presentat un esborrany d’una nova guia de l’ordenança del paisatge, “més visual i entenedora”, que s’està elaborant.