La Llotja acull la gala de lliurament de premis de Palma Produccions
S’han projectat els 13 curts i s’han repartit els premis en les diferents categories del programa impulsat per LleidaJove, que han comptat amb la participació de 300 joves de Lleida
S’han projectat els 13 curts i s’han repartit els premis en les diferents categories del programa impulsat per LleidaJove, que han comptat amb la participació de 300 joves de Lleida
El teatre de la Llotja ha acollit aquesta tarda la gala de lliurament dels premis de la catorzena edició del programa Palma Produccions, que organitza el departament de Joventut de la Paeria i que permet a joves de Lleida participar en el procés de creació d’un curtmetratge amb suport professional.
Abans de la gala, ha tingut lloc el passi dels i les joves per la catifa vermella i el photocall disposat per l’ocasió, a càrrec dels alumnes de fotografia de l’Escola Municipal Leandre Cristòfol, mentre que en l’organització de l’esdeveniment hi ha col·laborat alumnat d’Ilerna Formació dels cicles de Vídeo, Dj i So i de Protocol i el Club de Vehicles Històrics de Lleida, que ha cedit els seus cotxes per transportar els i les participants. El paer en cap, Fèlix Larrosa, i el regidor de Joventut, Xavi Blanco, han saludat les persones assistents.
En aquesta edició, LleidaJove ha produït 13 films, en la realització dels quals han participat més de 300 nois i noies d'instituts de secundària i d'altres centres educatius. Al certamen poden concórrer grups informals de joves i també grups de classe.
Els premis han estats els següents:
El premi al millor curt en versió original és per:
“Etiquétame”, del grup de joves Emociona’t de Lleidajove
El premi al millor curt de ficció és per:
“Trazos de inocencia”
El premi a la millor direcció de producció és per:
“L’altra generació z”, de l’escola d’educació especial Esperança
El premi a la millor idea és per:
“Neu a l’abril”, de l’INS Ronda
El premi al millor guió original és per:
“Retornem les veus”, de l’INS Màrius Torres
El premi al millor drama és per:
“Nit de bivac”, de l’IES Josep Lladonosa
El premi a la millor idea original és per:
Un simple click, de l’INS Josep Lladonosa
El premi a la millor fotografia és per:
“Combatem l’edatisme”, de la Universitat de Lleida
El premi a la millor comèdia és per:
“Amor es amor!”, de l’institut-escola Torre Queralt
El premi al millor vestuari i maquillatge és per:
“Obrint portes”, de l’institut Castell de Templers
El premi a la millor realització és per:
“Dejavú”, de l’escola Mirasan
El premi a la millor interpretació és per:
“La festa que ho va canviar tot”, de l’INS Maria Rúbies
El premi al millor documental és per:
“Cossos d’aigua”, del cicle formatiu de dansa de l’escola Dancescape
El projecte Palma Produccions
Palma Produccions és un projecte del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Lleida, iniciat l’any 2009, amb l’objectiu de possibilitar als joves fer curtmetratges amb suport professional. Mitjançant el treball audiovisual, els i les participants, a banda de conèixer la part tècnica aprenen a treballar en equip, potencien la creativitat i fomentem el debat i la reflexió sobre els temes a desenvolupar en els curts, que van des de l’assetjament a la xenofòbia, passant per conductes de risc, masclisme, medi ambient, etc.
La veu dels joves que queda reflectida en cada curtmetratge i el programa treballa, específicament, valors com el respecte, el compromís i l’amistat.
Cada any es fa una convocatòria per a propostes de curtmetratges que se sotmeten a avaluació i selecció. Una vegada escollits, a cada equip s'assigna un director/a de cinema que guiarà tot el procés. Els joves pensen la història, escriuen el guió, creen l’storyboard, assagen, actuen, graven i, si volen, també poden editar. El procés s’inicia al desembre i els curts s’estrenen a l’abril.
Des del 2009, el Departament de Joventut ha produït més de 100 curtmetratges, que es poden veure al canal YouTube de la Paeria, amb la participació de més de 1.500 nois i noies.