La Mancomunitat de Pinyana redueix el consum d’aigua en 1 milió de m3 en els darrers 8 anys
Els 21 municipis que integren la Mancomunitat de Pinyana han reduït el consum d’aigua en els darrers anys i s’ha aconseguit un estalvi d’un milió de metres cúbics d’aigua. En els darrers anys s’ha anat disminuint el consum, per les campanyes de conscienciació i per les mesures aplicades amb aquest objectiu, i s’ha passat d’un consum de 14,9 milions de metres cúbics el 2015 als 14,9 m3 el 2023.
Els 21 municipis que integren la Mancomunitat de Pinyana han reduït el consum d’aigua en els darrers anys i s’ha aconseguit un estalvi d’un milió de metres cúbics d’aigua. En els darrers anys s’ha anat disminuint el consum, per les campanyes de conscienciació i per les mesures aplicades amb aquest objectiu, i s’ha passat d’un consum de 14,9 milions de metres cúbics el 2015 als 14,9 m3 el 2023. L’alcalde de Lleida i president de la Mancomunitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que l’estalvi d’aigua mostra que s’està fent una bona gestió i que s’ha de seguir en aquesta direcció, treballant en millores del sistema de distribució, evitar fugues, etc.
L’alcalde, que ha presidit l’assemblea ordinària que s’ha celebrat aquest dijous al Consell Comarcal del Segrià, ha destacat la Mancomunitat és una entitat sanejada i solvent, amb la missió de gestionar l’aigua que li arriba. Ha apuntat que el pressupost per aquest 2024 és de 2,9 milions d’euros i que hi ha un romanent de 2,8 M€. Segons ha comentat, en l’assemblea d’avui s’ha aprovat el pressupost, s’ha donat compte de la liquidació del 2023 i s’ha informat dels temes administratius de l’òrgan. Pel que fa a les tarifes, ha afirmat que ara com ara no es canviaran, a l’espera que es posi en marxa la nova potabilitzadora situada als peus de l’embassament de Santa Anna. Aleshores, un cop analitzat el model econòmic que acompanyarà la seva posada en marxa, la mancomunitat prendrà la decisió.
En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que una de les primeres reclamacions que va fer, com a alcalde i com a president de la mancomunitat, va ser demanar a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) la posada en funcionament d’aquesta potabilitzadora, construïda el 2010. Fer-ho, comporta un seguit d’obres per posar-la a punt. Segons ha comentat Larrosa de la informació que li ha traslladat la CHE al respecte, es compta que a l’agost es pugui licitar l’obra, amb una inversió de fins a 900.000 euros, en funció de les necessitats que hi hagi, i que un cop licitada, hi haurà uns dotze mesos de termini per executar-la.