La música de Queralt Lahoz i el circ de La Corcoles, al segon cicle del festival ‘L’Art a l’Horta’, a l’ermita de Grenyana
El festival cultural i agroturístic també comptarà amb els concerts de Ponent Roots i La Violeta i productes de l’Horta
L’accés al festival es farà amb un bus llançadora i diumenge hi haurà una bicicletada
El festival cultural i agroturístic també comptarà amb els concerts de Ponent Roots i La Violeta i productes de l’Horta
L’accés al festival es farà amb un bus llançadora i diumenge hi haurà una bicicletada
El segon cap de setmana de ‘L’Art a l’Horta’ tindrà lloc a l’ermita de la Mare de Déu de Grenyana els dies 27 i 28 de juliol amb el fil conductor de la terra, l’entorn i la natura que caracteritza el festival cultural i agroturístic de Lleida. Igual que en l’edició de primavera, en aquesta edició d’estiu el públic podrà gaudir de concerts i espectacles gratuïts alhora que tindrà l’oportunitat de conèixer i degustar productes de proximitat.
Dissabte, 27 de juliol, la sessió musical l’obriran a les 20.30 h els lleidatans Ponent Roots, que amenitzaran el vespre abans de l'actuació de Queralt Lahoz. Serà a partir de 22 h quan la cantant, una de les set guanyadores dels premis Music Moves Europe 2023, farà sonar la seva mescla de tradició flamenca i música hip-hop i els seus missatges poètics reivindicatius enmig del paisatge de l’Horta.
Diumenge el festival començarà a les 11 del matí de la mà de La Corcoles amb H, una peça curta de circ en la disciplina del funambulisme a 5 metres d’alçada que ofereix al públic una experiència íntima, fresca i emotiva. A les 12 h el grup lleidatà La Violeta farà ballar a petits i grans a ritme de rumba i garrotins.
Pel que fa al vessant gastronòmic, diumenge al matí hi haurà parades amb una mostra i punt de venda de productes de l’Horta. També l’Associació de Dones de l’Horta hi serà present per donar a conèixer els productes que es cultiven al cinturó verd de Lleida, així com la vida dels pagesos i pageses que hi viuen i hi treballen. A més, durant tot el cap de setmana hi haurà servei de bar amb productes de l'Horta a l’espai gastro-tast.
Com en cada cicle del festival, la construcció de l’escenari, a càrrec de l’arquitecte Josep M. Puigdemasa, esdevé clau i té en compte el paisatge variat i canviant de cada època de l’any amb l’objectiu que el públic gaudeixi de l’experiència i connecti amb l’espai. A més, l’escenificació es basa en la sostenibilitat, ja que es crea amb els mitjans propis del món agrari i generant el mínim residu possible.
Mobilitat sostenible
Per accedir al festival s’ha habilitat un servei d’autobús i un aparcament per als vehicles privats en un solar cedit per l'empresa GLS prefabricats. Des del pàrquing, un bus llançadora farà viatges d’anada i tornada a l'ermita de Grenyana. El pas de vehicles més enllà de l’aparcament habilitat només es permetrà als veïns i veïnes de la partida i a les persones amb mobilitat reduïda. Els horaris dels autobusos es poden consultar en aquest enllaç de la pàgina web del festival.
D’altra banda, diumenge 28 de juliol es farà una bicicletada popular d’una hora aproximadament fins a la partida de Grenyana. El punt de trobada és a les 10 h davant de la Glorieta Font i Quer (accés al parc de la Mitjana) i per participar-hi cal inscriure’s en aquest formulari.
Un festival en 4 cicles
El nou festival cultural es fa durant quatre caps de setmana al llarg de l’any. El primer va ser el Cicle de Primavera i va tenir lloc el 6 i 7 d’abril a Butsènit. Després del Cicle d’Estiu del 27 i 28 de juliol a Grenyana, s’han programat dos caps de setmana per al Cicle de Tardor. El primer serà els dies 12 i 13 d’octubre a Torres de Sanui (amb Joana Dark, Berta Puigdemasa i Goretti Narcís) i el segon i darrer del festival es farà el dissabte 30 de novembre a Rufea (amb Cia Visitants i Maria Jaume).
El festival és organitzat per la Paeria, amb l’aportació de les àrees de Cultura, Agenda Urbana i Horta, Sostenibilitat, Promoció de la Ciutat, Mercats i Turisme. El projecte compta amb un pressupost de 90.000 euros, dels quals el 50% corresponen a una subvenció del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, oberta conjuntament amb Economia, Empresa i Treball i Acció Climàtica, per promoure la programació d’espectacles d’arts en viu de caràcter professional en esdeveniments d’interès agroturístic.
Tota la informació referent al festival es pot trobar al web de la Regidoria de Cultura: https://www.paeria.cat/artalhorta.