La Paeria difon els ODS entre més de 700 alumnes de secundària amb l’espectacle “Pols”, que es va representar el dijous i el divendres passat.

La Paeria difon els ODS entre més de 700 alumnes de secundària amb l’espectacle “Pols”

Alumnat de l’Aula Municipal de Teatre va representar l’obra al Teatre de l’Escorxador, que enguany ha recuperat una sessió oberta a la ciutadania

La iniciativa pretén donar a conèixer, a través del teatre, els Objectius de Desenvolupament Sostenible al jovent de Lleida per fomentar un esperit crític, la igualtat de gènere o la sostenibilitat, entre altres

Alumnat de l’Aula Municipal de Teatre va representar l’obra al Teatre de l’Escorxador, que enguany ha recuperat una sessió oberta a la ciutadania

La iniciativa pretén donar a conèixer, a través del teatre, els Objectius de Desenvolupament Sostenible al jovent de Lleida per fomentar un esperit crític, la igualtat de gènere o la sostenibilitat, entre altres

L’Ajuntament de Lleida ha promogut una nova edició de lobra de teatre “Pols” amb la qual vol donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) entre els i les joves de la ciutat. L’àrea de Cooperació ha impulsat l’espectacle amb la col·laboració de lAula Municipal de Teatre, que s’ha representat al Teatre de l’Escorxador davant més de 700 alumnes de secundària, en dues sessions programades el divendres passat. A més, enguany s’ha recuperat una sessió oberta a les famílies i la ciutadania en general, que es va fer el dijous 27.

Lespectacle sha ofert a lalumnat de 2n dESO dels instituts de la ciutat. Després, amb el suport d’una guia didàctica, es treballarà a laula les diferents temàtiques vinculades als ODS que s’han mostrat a l’obra, com  la solidaritat, el medi ambient, la sostenibilitat o la igualtat de gènere, així com la diversitat cultural o la lluita contra les desigualtats. Els centres educatius que han assistit a les representacions són: l’Institut Torrevicens, l’Estonnac, el FEDAC, l’Escola del Treball, Sant Jaume - Les Heures, l’Episcopal, l’Institut Joan Oró i Ilersis.

La iniciativa pren el teatre com a eina per arribar d’una manera més eficaç i eficient al jovent i més encara quan l’obra es crea i s’interpreta per alumnes de l’Aula de la seva edat. L’obra s’endinsa en un projecte dEducació per la Transformació Social, amb la finalitat de crear consciència crítica i potenciar la reflexió i el sentiment crític vers la situació del món en què vivim, mitjançant la creació d’espais de debat propers i motivadors.

El valor dels ODS està en el seu assoliment real per, en aquest cas, aconseguir un futur més just i sostenible, basat en la justícia social. Per assolir-los, la forma de viure, de consumir i de produir haurà de canviar radicalment en els pròxims anys. I aquest és el màxim repte com a comunitat: treballar plegats per incorporar els ODS a la vida de les persones.

Sinopsi de “Pols”: Set joves tancats en un espai indefinit. La incertesa de saber què passa a l'exterior, els porta a descobrir-se a ells mateixos i trobar una manera de fugir cap a endavant. “...i el Planeta no s'ofegarà entre les aigües. Ni un diluvi caurà entre els Pols de la Terra. Serà la Pols que estem creant la que ens posarà entre l'espasa i la paret. Entre el passat i el futur tenim el present que s'està guanyant a Pols arribar a una situació de no retorn. Un canvi de consciència o la Pols ens ofegarà”.

Els actors i actrius de l’Aula de Teatre que han representat l’obra han estat: Emma Cruz, Núria Egea, Malak El Fathi Say Say, Lucia Fernández, Tina Muñoz, Mar Ribalta i Jan Marc Salamanca.