La Paeria estudiarà les propostes rebudes per incloure-les al plec de condicions per a la reforma del mercat Ronda-Fleming..

La Paeria estudiarà les propostes rebudes per incloure-les al plec de condicions per a la reforma del mercat Ronda-Fleming

Entre altres, les aportacions apunten a espais gastronòmics amb productes de proximitat, a parades tradicionals de comerç local i sostenible, a oferta de restauració amb un horari més ampli o a contemplar la gestió en format cooperatiu

Els tècnics de l’àrea de comerç valoraran els suggeriments que s’han presentat a la consulta preliminar per, si s’escau, integrar-les al plec de clàusules que han de regir el concurs públic del mercat

Entre altres, les aportacions apunten a espais gastronòmics amb productes de proximitat, a parades tradicionals de comerç local i sostenible, a oferta de restauració amb un horari més ampli o a contemplar la gestió en format cooperatiu

Els tècnics de l’àrea de comerç valoraran els suggeriments que s’han presentat a la consulta preliminar per, si s’escau, integrar-les al plec de clàusules que han de regir el concurs públic del mercat

L’Ajuntament de Lleida valorarà les propostes que ha rebut a través de la consulta preliminar sobre la reforma de l’equipament del mercat municipal de Ronda-Fleming. L’àrea de comerç de la Regidoria de Promoció de la Ciutat ha rebut tres aportacions, i una quarta fora de termini, de diferents operadors que han mostrat interès per participar en la consulta. Els documents elaborats per a la consulta coincideixen en la importància de posar en relleu el producte de proximitat, de comerç local i sostenible i han plantejat diverses iniciatives per poder-lo visibilitzar.

Entre altres, han suggerit el format de gestió cooperativa que es podria complementar amb espais gastronòmics o zones de degustació amb plats preparats de productes frescos adquirits al mercat. Es demana contemplar la possibilitat d’ubicar una part de restauració que pugui funcionar autònomament i amb horaris diferents del mercat. A més, s’inclouen propostes com una àrea d’exposició permanent de productes de l’Horta, entorns on fer demostracions de cuina en viu, espais comunitaris d’oci familiar per fomentar una alimentació i hàbits saludables i, fins i tot, un espai destinat a terrassa. De fet, l’estructura de l’edifici és un apartat que també s’ha tractat, amb l’aposta d’una reforma de la façana que atragui l’atenció, que sigui funcional i que, alhora, permeti una visió de l’interior.

El servei tècnic de la Regidoria de Promoció de la Ciutat estudiarà les iniciatives rebudes per incloure-les, si s’escau, en l’elaboració dels plecs de clàusules que han de regir el concurs públic del mercat. La reforma de l’equipament abordarà tant la rehabilitació de l’edifici com la seva posterior explotació comercial, amb parades de producte fresc, espais per a l’elaboració i per a la gastronomia, així com altres usos complementaris i associats al mercat.