La Paeria forma la plantilla en el tracte igualitari per a totes les persones
La Paeria forma la plantilla en el tracte igualitari per a totes les persones. Les primeres sessions aniran dirigides a una setantena de professionals de serveis socials i d’educació. La iniciativa forma part del projecte ‘Transformem l’administració pública’.
L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Cooperació i l’entitat SOS Racisme, impulsa una nova formació per a la plantilla municipal en el marc del projecte de transformació de l’administració pública per a potenciar un tracte igualitari.
La formació es realitzarà durant 3 dijous i les primeres sessions aniran dirigides a una setantena de professionals de serveis socials i d’educació. El curs serà desenvolupat per personal de SOS RACISME, associació creada el 1989 per treballar en la defensa dels drets humans des de l'acció antiracista. S’impartiran continguts sobre la perspectiva històrica del concepte de racisme, el racisme social, el racisme institucional i el racisme com a vulneració de drets. També hi haurà diferents apartats per a tractar sobre l’administració com a eina de protecció i de garantia dels drets, sobre el racisme estructural, els perills de l’odi o la presentació del Servei d'Atenció i Denúncia.
L’any 2021, en una primera fase, La Paeria va realitzar un estudi per a obtenir una diagnosi en termes de garantir la igualtat de tracte i la no discriminació en l’àmbit municipal, des d'una intervenció fonamentada en el respecte, la defensa, la promoció i la garantia dels Drets Humans. En aquesta línia, ara, en una segona fase, es determina aquesta formació adreçada al personal municipal que permetrà dotar els i les professionals d’eines, coneixements i recursos per a garantir una atenció igualitària.
L’àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, treballa en el tracte igualitari dins la línia de coherència de polítiques que marca el pla director de Cooperació que es va aprovar el 29 de juliol del 2022.
Al seu torn, el projecte ‘Transformem l’administració pública’ neix de la necessitat detectada l'any 2018, quan des de l'Observatori de Discriminacions es va fer palès un informe que reflectia que a les administracions públiques es produeix un índex elevat de discriminacions.