Jornada Connectant Valors, aquest dimarts dia 5 a la Llotja, sobre la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) per teixir relacions estratègiques entre les empreses i les ONGDs' de la ciutat..

La Paeria impulsa la Responsabilitat Social Corporativa entre empreses i ONGD’s amb una jornada a la Llotja

L’IMO i la Regidoria de Cooperació han organitzat la trobada pilot Connectant Valors, que tindrà lloc el dimarts 5 de novembre, i que té com a objectiu que el sector empresarial de Lleida conegui els projectes de cooperació internacional que es treballen i que col·labori amb les entitats

L’IMO i la Regidoria de Cooperació han organitzat la trobada pilot Connectant Valors, que tindrà lloc el dimarts 5 de novembre, i que té com a objectiu que el sector empresarial de Lleida conegui els projectes de cooperació internacional que es treballen i que col·labori amb les entitats

La Paeria ha impulsat una jornada el dimarts 5 de novembre a la Llotja per fomentar la Responsabilitat Social Corporativa (RSC). L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí i la Regidoria de Cooperació han treballat conjuntament per organitzar la jornada Connectant Valors que s’adreça a empreses i ONGD’s de la ciutat. La trobada pretén que les organitzacions empresarials coneguin els projectes de cooperació internacional que les entitats tenen en marxa, així com les iniciatives vinculades al ‘Educació per a la Transformació Social (EpTS), perquè puguin trobar vincles de col·laboració. També es tracta d’una experiència pilot per estimular la col·laboració entre ambdues parts i promoure la participació entre els agents socials, tant públics com privats, vinculats a  la responsabilitat social i a l’ocupació.

Així, l’objectiu de Connectant Valors és buscar aliances entre diferent sectors, aprofitant les experteses, i treballar plegats per aconseguir un món més just i solidari.

Programa de la jornada Connectant Valors

La trobada del dimarts, al matí, es desenvoluparà a la Llotja amb el programa següent:

09.30 h – Benvinguda a càrrec dels regidors Xavi Blanco i Jackson Quiñónez, que estan al capdavant de l’IMO i de la Regidoria de Cooperació, respectivament.

09.45 h – Conferències: Com aplicar l’RSC a la cooperació internacional?

Per què és important parlar d’empresa i drets humans?, a càrrec de la directora de comunicació de REDS, Berta Quintana.

Normativa d’empresa i drets humans, a càrrec de l’assessor legal de CiCra Justícia Ambiental, Jaume Pujolràs.

Un acostament a l’RSC des de la perspectiva sindical, a càrrec de la directora de la Fundació Pau i Solidaritat, Esther Caballé.

Beneficis fiscals i tràmits administratius, a càrrec de la sòcia de la Gestoria Santos, Cristina Cristòfol.

11 h – Pausa cafè

11.30 h – Bones pràctiques empresarials en la cooperació internacional, a càrrec de l’ILO Oftalmologia, Solutioma, Plusfresc i Clíniques Mias

12.30 h – Roda de presentacions de projectes d’ONGD’s

14 h - Cloenda

La RSC

La Responsabilitat Social Corporativa es considera una forma d’actuació que adopten les empreses per dirigir la seva activitat de forma sostenible i ètica. El compromís de les organitzacions incorporant l’RSC a la seva missió, visió, valors i línies estratègiques influeix en la seva pròpia gestió, tant en l’àmbit econòmic, social com ambiental. Alhora, aquesta gestió responsable de l’activitat empresarial suposa una major competitivitat i sostenibilitat i esdevé un factor diferencial. L’RSC genera beneficis i té un impacte positiu per a la societat i la mateixa empresa i les persones que componen la seva organització.

El sector privat i el tercer sector tenen molts punts i objectius en comú. En el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'agenda 2030, les empreses cada cop valoren més la sostenibilitat del pla i la justícia social, i empreses internacionals, nacionals i d’àmbit autonòmic estan començant a crear sinergies i a participar com a agents de canvi social.

En aquest sentit, les empreses tenen l’oportunitat de teixir relacions estratègiques amb organitzacions no lucratives i les ONGD’s han d’aprofitar-ho i oferir de forma proactiva projectes socials perquè el món empresarial hi puguin col·laborar. A més, això pot revertir a les empreses amb més consciència i sensibilitat en la presa de decisions, amb un millor posicionament o amb beneficis fiscals, entre altres.

La cooperació es pot materialitzar de diverses maneres, per exemple, amb la donació de productes i serveis o el voluntariat corporatiu.

La Paeria porta a terme aquesta jornada Connectant Valors, que compta amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de Suport al desenvolupament local.