La Paeria inicia les activitats de l’Estiu en Viu al Fossat de la Seu Vella
Dimecres, 5 de juliol, es dona el tret de sortida amb l’espectacle de circ “OYUN” de la companyia Federico Menini Un taller per a infants i una proposta de música, dijous i divendres en motiu de l’Any Oró
L’Ajuntament de Lleida inicia les activitats de l’Estiu en Viu al Fossat de la Seu Vella. Serà aquest dimecres, 5 de juliol, a les 20.00 hores, quan es donarà el tret de sortida amb un l’espectacle de circ “OYUN” de la companyia Federico Menini.
A OYUN (del turc “joc”) tot gira al voltant d’olles i elements quotidians de totes les formes i mides. Construint un artefacte en equilibri, el malabarista va creant un espai, dibuixant l’aire i desafiant la gravetat.
L’espectacle, que és gratuït i dirigit a tots els públics, és únic i innovador, combinant humor, originalitat, ritme i una depurada tècnica de malabars, que aproxima els adults i els infants a una mena de joc i equilibris impossibles que acosten una mica més el circ a casa.
Dos activitats més en motiu de l’Any Oró
Aquesta setmana, en el marc de la programació de l’Estiu en Viu, hi haurà dos activitats en motiu de l’Any Oró.
Es tracta del taller d’estiu “Joan Oró i els secrets de l’univers” que es farà el proper dijous, 6 de juliol, a les 10 hores, al Museu de l’Aigua. L’activitat està dirigida a infants de 5 a 9 anys on a partir de diferents experiències descobriran les recerques de Joan Oró. Cal pagar entrada d’1 € per infant. Més informació aquí
L’espectacle “L’arpa que parlava amb els estels. Música en commemoració a Joan Oró” se celebrarà divendres, 7 de juliol, al Castell Templer de Gardeny i comptarà amb l’actuació de Berta Puigdemasa a l’arpa i Francesc Sabater com a narrador.
Quin és l’origen de la vida? Es preguntava el científic lleidatà Joan Oró. Hi podria haver vida a la Lluna? Li van preguntar des de la NASA. Amb motiu del centenari de Joan Oró es proposa un viatge sonor amb l’Arpa de Berta Puigdemasa mentre es podrà observar la majestuosa i misteriosa lluna i passegem per diferents constel·lacions de la mà de Francesc Sabater, que ens narrarà les llegendes que donen vida a aquests dibuixos estel·lars del firmament.
Aquesta acció artístico-musical s’emmarca dins de la 7a edició del cicle EntreArpes. Les persones que hi assisteixin poden portar la seva estora i/o manta per estirar-se a terra mentre observen el cel.
L’entrada a l’espectacle, organitzat per l’Auditori Municipal Enric Granados, és gratuït. Més informació aquí