La Paeria instal·la pictogrames en el recorregut de l’Animac a la Llotja per a fer-la més accessible
La Paeria instal·la pictogrames en el recorregut de l’Animac a la Llotja per a fer-la més accessible. Els pictogrames són un sistema alternatiu i augmentatiu de comunicació per persones amb discapacitat Intel·lectual o que tenen difícil comprensió. Lleida aposta pel model d’accessibilitat universal, capaç de regular les condicions d’accessibilitat dels espais d’ús públic.
L’Ajuntament de lleida a través de l’àrea de Persones amb Discapacitat, ha inciat la implantació del nou codi d’accessibilitat aprovat el passat 28 de novembre de 2023, amb la instal.lació de diferents pictogrames en el recorregut de l’Animac a la Llotja, amb la col.laboració del grup de validació d’Aspros.
Els pictogrames són un sistema alternatiu i augmentatiu de comunicació per persones amb discapacitat intel·lectual o que tenen difícil comprensió. Amb la nova normativa, es passa d’un model basat en l’eliminació de barreres arquitectòniques a un model d’accessibilitat universal, capaç de regular les condicions d’accessibilitat dels espais d’ús públic, dels edificis i dels establiments. També dels transports, dels productes, dels serveis. A més, estableix mesures de promoció, gestió, control i manteniment de l’accessibilitat en què l’accessibilitat comunicativa opera de manera transversal.
Aquest any, l’ANIMAC, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que organitza l’Ajuntament de Lleida, presenta l'edició més diversa i accessible. Amb el lema “Diversity” es realitzaran diferents accions amb la finalitat, entre altres, de garantir el dret d'accés a la cultura per a tota la ciutadania tot incorporant mesures d'accessibilitat a nivell físic, intel·lectual i sensorial.
Teniu el detall de les diferents accions de l’Animac ‘Diversity’ podeu consultar el següent enllaç.
Animac "Diversity", l'edició més diversa i accessible - La Paeria - Ajuntament de Lleida