La Paeria licita el Punt Lila/Rainbow contra violències masclistes i lgtbifòbiques als espais festius i d’oci nocturn
Els agents que treballen en aquests punts actuen en esdeveniments com la Festa Major, les Festes de la Tardor, l’Aplec del Caragol, el Carnaval i en festes als barris, entre altres. Habitualment presten l'atenció des d'una carpa instal·lada en l'àrea de la festa o bé treballen de manera itinerant.
L’Ajuntament de Lleida licita el servei del Punt Lila/Rainbow que ofereix en espais festius i en l’oci nocturn contra les violències masclistes i lgtbifòbiques. Els seus agents actuen en esdeveniments com la Festa Major, les Festes de la Tardor, l’Aplec del Caragol, el Carnaval i en festes als barris, entre altres. Habitualment presten l'atenció des d'una carpa instal·lada en l'àrea de la festa o bé treballen de manera itinerant.
La Paeria té el compromís de lluitar de manera activa contra les violències masclistes i lgtbifòbiques en totes les seves manifestacions. En els espais festius i d’oci nocturn és necessari dur a terme accions de prevenció i d’atenció a aquesta mena de violències, molt especialment les de tipus sexual, atès que les elevades concentracions de públic en moments festius i nocturns incrementen el risc a patir agressions.
Un dels instruments per lluitar contra aquesta mena de violències són els Punts Lila /Rainbow que consisteixen en serveis temporals d’informació, sensibilització i atenció. Tenen l’objectiu de donar resposta a comportaments masclistes i lgtbifòbics en espais festius, prestant atenció directa a les persones que necessiten ajuda per haver patit una agressió, així com oferint informació dels serveis d’atenció existents en aquests àmbits. Així mateix, realitzen una tasca de sensibilització en els contextos festius, ajudant a crear un clima de tolerància zero a aquesta mena de violències.
El pressupost base de la licitació d'aquest servei és 17.920,10 euros (amb IVA) i les ofertes es poden presentar fins al pròxim 20 d’agost. El contracte tindrà una durada d’onze mesos. El document assenyala que caldrà comptar amb un equip de dos agents ampliable puntualment a sis, a petició de l’Ajuntament, per oferir serveis itinerants. La meitat de l’equip hauran de ser dones.