La Paeria, en l’assemblea general de Ciutats Educadores a Sevilla
A més, ha presentat el projecte “Cicles Formatius a Terreny”, basat en l’educació per a la transformació social, com a membre de la xarxa temàtica “La Ciutat Educadora davant la cultura de l’odi”
A més, ha presentat el projecte “Cicles Formatius a Terreny”, basat en l’educació per a la transformació social, com a membre de la xarxa temàtica “La Ciutat Educadora davant la cultura de l’odi”
L’Ajuntament de Lleida ha participat en l’assemblea general que l’Associació Internacional de Ciutats Educadores ha organitzat al març, els dies 23 i 24, a la ciutat de Sevilla. En aquesta trobada, es van aprovar la memòria econòmica i d’activitats de l’exercici passat o el Pla d’Acció 2023, entre altres, a més d’informar, entre altres, de l’entrada en vigor d’un Codi Ètic, que estableix els valors que han de guiar el comportament dels membres de l’associació. En aquest marc, es va triar el lema per al pròxim Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que se celebra el 30 de novembre, que serà “La cultura, font de creació i aprenentatges a la Ciutat Educadora”. Les persones assistents van compartir les reflexions que la doctora en Ciències socials, Astrid Agenjo, va apuntar en la conferència “Ciutats cuidadores: la importància de posar la sostenibilitat de la vida al centre”.
Igualment, els tècnics municipals van prendre part en la 3a sessió de treball de la xarxa temàtica “La Ciutat Educadora davant la cultura de l’odi”, com a ciutat integrant. Lleida va presentar“Cicles formatius a Terreny”, un projecte d’Educació per a la Transformació Social basat en l’Aprenentatge i Servei (APS). A través de la formació dirigida a alumnat i professorat de Cicles Formatius de Grau Superior es pretén crear consciència entorn de la vulneració de Drets Humans, la lluita contra el racisme, els tòpics i els estereotips i el diàleg per la Pau. També té com a objectiu la creació d’agents de sensibilització a la ciutat de Lleida. El projecte inclou un viatge a un campament de persones refugiades Sahrauís a Tindouf, Algèria.
Les aportacions formaran part d’un “Decàleg de les Ciutats Educadores davant la Cultura de l’odi”, que s’elaborarà d’acord amb el treball de les ciutats integrants de la xarxa temàtica, que es podria presentar a Gijón-Xixón, en la XVI Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (octubre de 2023). Els objectius generals de la xarxa són reflexionar sobre el protagonisme de les Ciutats Educadores davant el problema de la cultural de l‘odi, generar un debat que doni suport a les polítiques educatives municipals en el repte i proposar models d’intervenció educativa basats en l’Aprenentatge i Servei.