Larrosa ha donat les gràcies a la feina de l’AVPC i les forces de seguretat.

La Paeria reconeix la tasca de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil

L’alcalde, Fèlix Larrosa, i la tinenta d’alcalde, Cristina Morón, han entregat diplomes de reconeixement i felicitacions a diversos voluntaris i voluntàries per les seves tasques meritòries 

També s’ha fet un reconeixement especial, a títol pòstum, a Xavier Vivó, amb l’entrega d’una placa a la seva vídua 

L’alcalde, Fèlix Larrosa, i la tinenta d’alcalde, Cristina Morón, han entregat diplomes de reconeixement i felicitacions a diversos voluntaris i voluntàries per les seves tasques meritòries 

També s’ha fet un reconeixement especial, a títol pòstum, a Xavier Vivó, amb l’entrega d’una placa a la seva vídua 

La Paeria reconeix la tasca de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) a la seva nova seu, estrenada fa uns mesos, al Parc Agrobiotech, designa per decret d’alcaldia quatre Caps de Secció de la Unitat d’Intervenció i sis Caps d’Equip de la Unitat d’Intervenció i entrega diplomes de reconeixement i felicitació a diversos voluntaris i voluntàries per les seves tasques meritòries. 

L’alcalde, Fèlix Larrosa, acompanyat per la tinenta d’alcalde, Cristina Morón, han assistit a l’acte i han entregat els diferents diplomes als voluntaris i voluntàries per les seves tasques exemplars, juntament amb el president de l’AVPC de Lleida, Josep Lluís Valls. 

Larrosa ha donat les gràcies a la feina de l’AVPC i les forces de seguretat: Guàrdia Urbana, Mossos, SEM i Bombers, també presents a l’acte. “Si no fos per vosaltres estaríem molt desprotegits, estaríem indefensos. Per això hem de fer tot el possible perquè avanceu com a col·lectiu, perquè avanceu com a forces de seguretat”, ha declarat, i ha afegit: “És extraordinària la feina que feu [...] Sou servidors de la comunitat en la qual viviu i treballeu”. 

Morón, al seu torn, també ha agraït la seva tasca: “Mai deixaré d’agrair-vos la vostra dedicació, professionalitat, entrega i suport que doneu a la ciutat de Lleida”, ha dit, i ha afegit: “Feu una feina totalment altruista a favor de la comunitat per tal de garantir la seguretat en diferents esdeveniments de la ciutat i sou un element fonamental per col·laborar i ajudar als cossos policials”. La tinenta d’alcalde també ha expressat que des de l’Ajuntament “volem donar-vos aquest reconeixement i suport, ajudant-vos a millorar tots els recursos de l’associació”. Per últim, ha encoratjat al col·lectiu a continuar fent la feina que fa i ha desitjat que cada vegada s'incorporin més voluntaris i voluntàries a l’AVPC. 

El president de l’AVPC de Lleida, Josep Lluís Valls, ha explicat els canvis que l’associació ha anat vivint des de la seva creació, l’any 1997, i ha destacat la feina de tots els i les integrants del col·lectiu: “En l’actualitat fem més de 3.000 hores de servei a l’any diversificats en tots els actes que organitza l’Ajuntament i altres entitats”. “L’exigència és cada dia més alta”, ha acabat dient. 

Durant l’acte, també s’ha fet un reconeixement especial, a títol pòstum, a Xavier Vivó, també conegut com “Kiko”, amb l’entrega d’una placa a la seva vídua, que ha entregat l'alcalde, Fèlix Larrosa. La commemoració ha anat acompanyada d’una videoprojecció amb imatges de l’exvoluntari. 

Larrosa i Morón també han visitat les noves instal·lacions de l’AVPC, el nou vestuari dels voluntaris i voluntàries i el nou vehicle. 

A l'acte també hi ha assistit l’inspector sotscap de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Mallada, l’inspector i sotscap ABP Segrià dels Mossos d’Esquadra, Antoni Mestre, el sergent responsable d’operacions de la Regió de Bombers, Xavier Sentís, així com el cap territorial del SEM de Lleida i Alt Pirineu, Josep Ropero, el sotscap territorial del SEM de Lleida, Sergi Hijazo, i el responsable de Protecció Civil dels Serveis Territorials a Lleida, Sergi Turmo. 

Designació de caps i reconeixements 

Els Caps de Secció de la Unitat d’Intervenció designats han estat Miquel Àngel Aige, Juan Caballero, Lluís Huguet i Miguel Ángel Ruiz, i els Caps d’Equip de la Unitat d’Intervenció: Josep Maria Argemí, José Antonio Castellví, José Fernández, Josep Lladonosa, Guifré Ribelles i Francisco Triviño. 

Així mateix, i a proposta del president de l’Associació, Josep Lluís Valls, s’ha atorgat la menció de felicitació als voluntaris de la secció sanitària Josep Lladonosa i Verònica Pons per la ràpida actuació i posterior resolució en la parada cardiorespiratòria que va patir un participant en la cursa de la 31a Mitja Marató de Lleida. A proposta del Cap de la Secció d’Intervenció, també s’ha atorgat una altra menció de felicitació al voluntari Pedro Requena amb motiu de la tasca d’actuació i ajuda a un membre del cos dels Mossos d’Esquadra durant el desenvolupament de la 5a edició de la Gran Clàssica Ciclista Modest Capell a Torregrossa. 

Per últim, s’ha atorgat una menció de reconeixement a la voluntària Palmira Queralto a proposta del Cap de la Secció d’Intervenció, pel seu gran interès a conèixer i participar en totes i cadascuna de les activitats que realitza l’Associació a la ciutat des de la seva incorporació. 

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Lleida 

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la ciutat de Lleida és una entitat de caràcter voluntari sense afany de lucre. Creada i fonamentada amb la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, està vinculada amb l’Ajuntament de Lleida a través del Departament de Protecció Civil. 

L’Associació té dos àrees molt ben definides que són: l’àrea operativa amb una Unitat d’Intervenció, formada per cinc seccions (comunicacions, logística, intervenció, formació i sanitària), i l’àrea social de presidència formada per la junta directiva i l’assemblea general amb els voluntaris. 

Les finalitats de l’associació són: 

  • La prevenció i actuació en situacions de risc, emergència o extrema necessitat i la protecció i socors de les persones, els béns i el medi ambient en aquestes situacions 

  • La promoció i realització d’activitats de caràcter voluntari dins els serveis preventius que puguin sorgir dins del municipi. 

  • La col·laboració amb la creació i desenvolupament dels diferents plans d’emergència del municipi: Pla Bàsic d’Emergències Municipal; i els plans específics: Pla Penta, Pla de situacions meteorològiques adverses, Pla Iglú i els que en un futur s’aprovin.