La Paeria renova els acords amb els principals ens de dinamització turística de la ciutat
L’acord de Turisme de Lleida amb la FECOLL, la Ruta del Vi, la Federació d’Hostaleria i el Gremi de Forners es descriu segons la col·laboració en accions i activitats que realitzen aquestes entitats.
L’acord de Turisme de Lleida amb la FECOLL, la Ruta del Vi, la Federació d’Hostaleria i el Gremi de Forners es descriu segons la col·laboració en accions i activitats que realitzen aquestes entitats.
L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, han rubricat els acords entre l’ens de promoció turística de l’Ajuntament de Lleida i diferents entitats de dinamització turística de la ciutat, amb els seus representants: el president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol, (FECOLL), Ferran Pèrdrix; la presidenta del Gremi de Forners, Pilar Marquès, i la integrant de La Ruta del Vi de Lleida, Núria Balagué.
L’acord de Turisme de Lleida amb la FECOLL, la Ruta del Vi, la Federació d’Hostaleria de Lleida i el Gremi de Forners de les Terres de Lleida es descriu segons la col·laboració de Turisme en accions i activitats que realitzen aquestes entitats durant tot l’any. Ja sigui tot donant suport explícit a determinades accions de promoció que marquen els seus plans de màrqueting i comunicació; activitats que estan concebudes en clau de ciutat; i en iniciatives que es duen a terme per a dinamitzar determinats sectors socioeconòmics de Lleida.
En el decurs de les seves paraules, l’alcalde Pueyo ha destacat que l’acord s’omple de sentit en tant que aquestes entitats “sou fonamentals dins del tronc de promoció del turisme en el seu vessant enogastronòmic” i ha remarcat que l’enogastronomia és “un dels eixos fonamentals de promoció turística de Lleida, perquè incorpora els nostres altíssims valors: el talent, la proximitat, el producte, la iniciativa, la marca de ciutat, la nostra cuina, els nostres vins i les nostres tradicions”.
Per la seva banda, el president de Turisme de Lleida ha remarcat que aquests acords són la materialització de la “necessària la col·laboració i cooperació publicoprivada que reverteix en la projecció de la ciutat de Lleida arreu del territori, del país i a escala internacional”.
Turisme de Lleida col·labora amb la FECOLL per tal que es puguin desenvolupar les accions contemplades en el Pla de Promoció del Turisme Gastronòmic tant a la ciutat com fora de Lleida. En el cas de la Federació d’Hostaleria de Lleida, dins del seu Pla d’actuació, es programen tot un seguit d’actuacions destinades a la promoció de la gastronomia i els diferents agents enogastronòmics de Lleida.
Amb la Ruta del Vi, dins del seu Pla d’actuació i competitivitat, es programen actuacions destinades a la promoció, comercialització, sensibilització i formació amb la finalitat de posicionar l’oferta eno-gastronòmica de Lleida en conjunció amb els cellers vinculats. I finalment, amb el Gremi de Forners, la col·laboració es concreta en el suport en accions de promoció gastronòmica i tradicional que realitza aquesta entitat.