La Paeria treballa per impulsar una incubadora d’alta tecnologia relacionada amb l’agrobiotech
En la reunió amb la Fundació Incyde i la Cambra de Comerç, s’han exposat les línies d’ajuts per presentar aquest projecte, que s’ubicaria a l’edifici de l’Agroliving, que afavoreix el talent i la innovació i s’alinea estratègicament amb l’especialització al territori, com l’agroalimentació i agrobiotecnologia
També es vol potenciar la creació i el màrqueting del producte agroalimentari d’alt valor afegit a través d’un viver d’empreses 4.0, ubicat al Centre Històric
En la reunió amb la Fundació Incyde i la Cambra de Comerç, s’han exposat les línies d’ajuts per presentar aquest projecte, que s’ubicaria a l’edifici de l’Agroliving, que afavoreix el talent i la innovació i s’alinea estratègicament amb l’especialització al territori, com l’agroalimentació i agrobiotecnologia
També es vol potenciar la creació i el màrqueting del producte agroalimentari d’alt valor afegit a través d’un viver d’empreses 4.0, ubicat al Centre Històric
L’Ajuntament de Lleida està treballant per impulsar una incubadora d’alta tecnologia que es relacionaria amb l’agrobiotech i que comptaria amb el finançament del fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) a través de la Fundació Incyde de les Càmeres de Comerç Espanyoles. Les tinentes d’alcalde Carme Valls, regidora de Bon Govern, i Pilar Bosch, de Cultura i Promoció de la Ciutat, s’han reunit aquest dijous amb el director general de la fundació, Javier Collado, per conèixer les característiques de la convocatòria d’ajuts i per concretar els objectius amb què es tiraria endavant aquesta iniciativa. La nova incubadora es planteja per afavorir el talent, la innovació i l’acceleració de projectes empresarials i ha d’alinear-se amb les estratègies d’especialització al territori, com seria el cas de l’agroalimentació o l’agrobiotecnologia.
El projecte s’ubicaria l’edifici de l’Agroliving , al Parc Agrobiotech, que sorgeix de la rehabilitació de l’edifici de Capitania, que ara es destina a accions per connectar el teixit empresarial per fer xarxa i usos administratius. Precisament, amb el pla de la incubadora es vol potenciar la transferència de coneixement, la investigació i desenvolupament de programes i la creació d’aliances, per enfortir el sector empresarial i la seva competitivitat.
Una altre eix d’actuació gira entorn de la creativitat, a través d’un viver d’empreses 4.0, que tindria la seva seu al Centre Històric. El projecte també s’acolliria a finançament del FEDER a través de la Fundació Incyde, i es proposa per potenciar la indústria creativa relacionada amb el màrqueting i el producte agroalimentari d’alt valor afegit, d’acord amb aquesta tendència a l’especialització. La localització s’està concretant en un solar del Centre Històric per garantir una àrea d’innovació i digital per fomentar la col·laboració i el coneixement.
L’operació d’aquesta segona incubadora s’emmarca en el conjunt d’accions que s’estan duent a terme en aquest barri perquè esdevingui un pol d’atracció i de generació d’economia i d’oportunitats per al jovent.
A la reunió que s’ha fet a la Paeria, hi ha assistit el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, acompanyat de membres de la seva junta i el secretari general. Ambdós iniciatives es projecten amb el suport i la implicació de l’estructura empresarial de la ciutat, i d’altres agents que vulguin afegir-se, per sumar i liderar un projecte que reforci la capitalitat de Lleida, tant en el sector agroalimentari com l’àmbit agrobiotech.