La Panera organitza el taller “Les comunitats de gel”, amb l’artista Ona Bros
La Panera organitza el taller “Les comunitats de gel”, amb l’artista Ona Bros. L’activitat s’adreça a persones involucrades en processos de criança i/o amb infants fecundats amb material genètic de donants. El taller es fa en dos dies, aquest dissabte i el dissabte 20, a les 11 h.
El Centre d’Art La Panera ha organitzat el taller “Les comunitats de gel”, a càrrec de l’artista Ona Bros, que es planteja com a una trobada per a persones involucrades en processos de criança i/o amb fills fecundats amb material genètic de donants (òvul, esperma o embrió). L’activitat proposarà analitzar els contes infantils existents que tracten aquestes qüestions per fer preguntes complexes i imaginar, si cal, altres històries possibles.
En la conversa que s’obrirà es parlarà de com explicar la seva història als fills i filles que han estat concebuts amb material genètic de donats, les paraules que es trien, com explicar-ho a l’escola o en altres entorns, el rol del vincle genètic, etc.
El taller es farà en dues sessions, aquest dissabte 13 i el dissabte dia 20, a les 11 h del matí, a l’equipament de La Panera. L’activitat és gratuïta, amb inscripció prèvia. Hi haurà un espai per als infants a la miniPanera. El taller s’ha vinculat a l’exposició “Ecologies queer. Aberracions naturalment subversives», a cura de Christian Alonso, que es pot visitar fins al 28 de gener al Centre d’Art La Panera.
“Les comunitats de gel” és un espai convocat per Ona Bros com a part del projecte de recerca artística BetaBlastoCuir, iniciat arran de la seva pròpia experiència gestacional.
Ona Bros (la Fuliola, 1977) és una artista i investigadora que entén les imatges com a catalitzadores de complexitats semioticotecnicomaterials. Treballa des d’una pràctica situada, una manera d’habitar queer i una sensibilitat transfeminista. Per mitjà de la fotografia, el vídeo, l’escriptura i les arts en viu, l’artista relaciona coneixements distants i interroga el tabú a la recerca de narratives que esberlen el present. Partint d’una experiència gestacional no genèticament vinculant, investiga els discursos entorn de la ciència genètica en el context dels biomercats globals de la reproducció assistida. El seu treball s’ha mostrat a Noguereas Blanchard, La Casa Encendida, Sociología Ordinaria (Museo Reina Sofía), el Dutch Art Institute d’Arnhem, l’Hemispheric Institute of Performance and Politics de Nova York, Hangar, Hamaca, La Caldera o MACBA. És cofundadora dels projectes col·lectius Institut d’Estudis del Porno (IEP) i FUGA (plataforma cooperativa de recerca entorn de les imatges).