Fotograma de la pel·lícula inaugural Beach House.

La pel·lícula Beach House obre dimecres la 14a edició del Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema

El Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema s’inaugura amb la projecció de la pel·lícula Beach House, del realitzador mallorquí Héctor Hernández, aquest dimecres, 18 d’octubre, a les 19 h, a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida, amb entrada lliure.

El Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema s’inaugura amb la projecció de la pel·lícula Beach House, del realitzador mallorquí Héctor Hernández, aquest dimecres, 18 d’octubre, a les 19 h, a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida, amb entrada lliure.

La 14a edició de Som Cinema presenta, fins al 22 d’octubre, un total de 47 produccions arribades de Catalunya, País Valencià i Illes Balears, 38 de les quals integren les cinc seccions competitives del festival: ficció (5 llargs i 12 curts), documentals (6 llargs i 5 curts) i Som Secundària, 8 curtmetratges realitzats per alumnat dels instituts de Lleida. La programació també inclou les projeccions de curts d’estudiants de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió i del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització d’Espectacles Audiovisuals d’Ilerna.

Fora de concurs, es preestrenarà la darrera pel·lícula d’Isabel Coixet, Un Amor, que es va presentar en la passada edició del Festival de Donosti.

Som Cinema es clourà el pròxim diumenge, 22 d’octubre, a les 12 h, a Screenbox Lleida, sala que acollirà el gruix de les projeccions. En l’acte es lliuraran els premis i es projectarà el documental Clot (dir. Bòreas Talens) dedicat al procés de transformació d’aquesta plaça lleidatana.

El Festival, produït per Suggeriments S.C.P., compta amb el suport de l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida-Institut d’Estudis Ilerdencs, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida i enguany s'hi incorpora la Fundació Privada Horitzons 2050, entitat que dota els 2.000 euros del premi al millor llargmetratge de ficció. 

Artistes convidats i fòrum de cinema

Com és habitual a Som Cinema, la presència d’integrants dels equips de les diferents pel·lícules permet al públic debatre sobre les projeccions a Screenbox i, també, a la UdL. A la sala d’actes del Rectorat es podran veure els documentals Art d’Alçada -dedicat als paratges del Pirineu i als artistes que s’hi inspiren- i ¿Cómo te llamabas antes? Y otras preguntas estúpidas -que mostra el dia a dia de les persones trans.

Entre les convidades i convidats d’enguany destaquen la lleidatana Alba Cros (directora del curt Anhel de Llum i codirectora del documental Alteritats); Joan Armadàs, Ivana Miño i Mercè Rovira (director i actrius de Teoria dels Cossos); Marta Hierro i Núria Abad (realitzadores del documental Maria i la Pel·lícula Oblidada); Lluís Miñarro (productor de Els Morts Romanen amb la Boca Oberta); Belén Lòpez i Toni Torbellino (directors del documental ¿Cómo te llamabas antes? Y otras preguntas estúpidas); Marc Esquirol i Miqui Lloret (respectivament, director i actor del llargmetratge Dos dies i l’eternitat); Marta Romero (directora del documental Toda una Vida); Sandra Bull i Anna Boneta (respectivament, directora i guionista del documental Art d’Alçada); i Héctor Hernández, Albert Carbó i Aram Garriga (director, actor i productor de Beach House).

Pel·lícula inaugural

Beach House és un thriller amb tocs de comèdia, que narra les vacances d’un grup d’amics a Mallorca. La diversió es converteix en el seu pitjor malson quan un d’ells s’enamora d’una turista que resulta ser la núvia d’un mafiós rus.

El cineasta mallorquí Héctor Hernández és l’autor d’aquesta cinta rodada en català i anglès que té com a protagonistes Albert Carbó, Francesc Colomer, Martí Atance i Nina Guseva.

El festival compta amb una àmplia presència de projectes lleidatans

- Catàleg i programació de Som Cinema. 

- Dossier de premsa.