Larrosa: “És molt remarcable el rol de la comunitat aragonesa, en especial La Franja, a l’hora de cimentar la capitalitat de Lleida”
El paer en cap ha pronunciat el pregó que dona inici a les Festes del Pilar de la Casa de Aragón de Lleida
L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha estat l’encarregat de pronunciar el pregó amb què es dona inici a les Festes del Pilar de la Casa de Aragón de Lleida. “És molt remarcable el rol de la comunitat aragonesa, en especial de La Franja, a l’hora de cimentar la capitalitat de Lleida”, ha destacat el paer en cap.
La seu de la Casa de Aragón ha acollit el tret de sortida a la setmana de celebració. “M’honora molt acompanyar-vos com a paer en cap en aquesta setmana gran per a la vostra entitat i per al conjunt dels aragonesos i aragoneses. Per avançar en el desenvolupament de la ciutat i en el benestar dels seus veïns i veïnes compto amb molts instruments però, per a mi, un dels més importants és el teixit d’entitats i associacions de la ciutat, entre les quals, la Casa de Aragón, una de les cases regionals referents de Lleida”, ha posat de relleu l’alcalde.
Prop de 5.300 persones del total dels habitants de Lleida han nascut a l’Aragó. “Sou una força poblacional important. Com també és molt remarcable el rol d’aquesta comunitat, en especial La Franja, a l’hora de cimentar la capitalitat de Lleida” ha remarcat l’alcalde
Al voltant de mig milió de persones viuen a la ciutat de Lleida i en un radi de cinquanta minuts de distància des de totes les direccions, inclòs l’Aragó. Per a una part d’aquesta comunitat, sobretot per a La Franja, Lleida actua com a capital comercial, cultural, de serveis educatius i sanitaris -entre molts altres- i compartim una profunda vocació agroalimentària.
“Tinc el ferm objectiu d’enfortir els llaços amb un territori amb qui mantenim profunds lligams històrics, personals i, per tant, afectes. Crec que és un dels papers indefugibles que ha de fer l’alcalde de la ciutat de Lleida, sempre. No bastir fronteres amb un territori germà sinó fer-les el màxim de permeables com a instrument de progrés col·lectiu”.
“Per això quan penso en el futur de Lleida ho faig tenint en compte el benefici mutu que pot aportar, per exemple, un Pla de Rodalies que també tingui en compte una connexió ferroviària efectiva i eficient amb Monsó. Per aconseguir avenços en aquest i en altres temes d’interès comú entre Lleida i Aragó, estaré molt orgullós de treballar colze a colze amb els alcaldes de la Franja i altres poblacions aragoneses”, ha conclòs l’alcalde.