El Centre d’Interpretació dl Parc de la Mitjana ha acollit aquest dissabte, en el marc de les Ecoactivitats, el taller “Les varietats tradicionals, com conservar les pròpies llavors i com fer-nos el planter?”.

Les ecoactivitats mostren la diversitat de les varietats agrícoles tradicionals i com fer un bon planter

Aforament complet en el taller de varietats tradicionals celebrat al Parc de la Mitjana

En el marc del dia mundial de l’aigua la Paeria programa una visita a l’estació depuradora d’aigua

Aforament complet en el taller de varietats tradicionals celebrat al Parc de la Mitjana

En el marc del dia mundial de l’aigua la Paeria programa una visita a l’estació depuradora d’aigua

El Centre d’Interpretació del Parc de la Mitjana ha acollit aquest dissabte, en el marc de les Ecoactivitats, el taller “Les varietats tradicionals, com conservar les pròpies llavors i com fer-nos el planter?”. L’activitat, que ha tingut aforament complet amb 30 persones, ha mostrat als i les assistents la importància i l’interès de les varietats agrícoles tradicionals. A més, han observat com es conserven les llavors de les diferents espècies hortícoles, de cara a guardar-les per la següent temporada. També han après a diferenciar les llavors, el calendari de sembra, i com preparar la seva pròpia taula de planter. Els alumnes s'han interessat especialment per les condicions que cal tenir en compte per assegurar la germinació de la llavor i la producció d'una bona planta. En aquest curs s’ha combinat la teoria amb la pràctica. Els participants han preparat el substrat i han sembrat diferents varietats d'hortalisses, tot plegat aprenent a evitar cometre els errors més comuns.

Les varietats locals són varietats que han estat conreades pels agricultors durant anys, que s'han adaptat a les condicions de la seva àrea d'utilització tradicional i que han sobreviscut al pas del temps a base de passar de pares a fills. Les varietats tradicionals, tot i que a vegades són menys productives, presenten unes qualitats organolèptiques, nutricionals i de gust, molt destacables. A més, són un element d'identitat de la cultura, la història i la gastronomia del territori.

Visita a la depuradora en el marc del Dia Mundial de l’Aigua

Aquest diumenge, d’11 a 13 h, en el marc del Dia Mundial de l’Aigua, la regidoria de sostenibilitat ha organitzat la tradicional visita a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Lleida. En l’Ecoactivitat, sota el nom “El camí que fa l’aigua de casa al riu”, els i les assistents, podran conèixer el funcionament d’aquest equipament, inaugurat l’any 1994.

Allà, podran observar quin és el procés que segueix l’aigua des que surt pel desguàs de casa abans de ser abocada al riu. L’aigua es depura a l’estació gràcies a un circuit complet que simula el procés d’autodepuració d’un riu.

A més, durant el recorregut per les instal·lacions, podran veure tots els processos que es fan per netejar l’aigua. També s’explicaran algunes actuacions que es duen

a terme amb els fangs que resulten de la depuració, mitjançant els quals es transformen en adob i produeixen un gas. El gas s’utilitza com a combustible per vehicles, que poden omplir el dipòsit en la “gasinera” que hi ha instal·lada a la planta, i per obtenir energia pel funcionament dels processos de la pròpia planta.

La visita a la depuradora és amb inscripció prèvia i les places son limitades. Per visitar-la, podeu fer-ho a través de l’enllaç d’inscripció: Entrapolis - Gestió i venda d'entrades