Les escoles d’art de la ciutat posen en valor la figura de Jaume Magre en un concert-espectacle de gran format
“Jaume Magre. Mapa sonor d’una vida” ha comptat amb la participació d’un centenar d’alumnes del Conservatori i Escola Municipal de Música, l’Aula Municipal de Teatre, l’Escola d’Art municipal Leandre Cristòfol (EAM) i escoles de música de Lleida.
“Jaume Magre. Mapa sonor d’una vida” ha comptat amb la participació d’un centenar d’alumnes del Conservatori i Escola Municipal de Música, l’Aula Municipal de Teatre, l’Escola d’Art municipal Leandre Cristòfol (EAM) i escoles de música de Lleida.
La Sala 1 de l’Auditori Municipal Enric Granados ha acollit aquest vespre el concert-espectacle “Jaume Magre. Mapa sonor d’una vida”, una proposta artística que ha posat la música com a fil conductor a partir de les preferències de Jaume Magre amb l’objectiu de rememorar el seu llegat i la seva visió sobre la cultura de la ciutat. L'espectacle, de gran format, ha comptat amb la participació d’un centenar de joves de les escoles municipals d'art, de teatre i música que ell va crear, i de les escoles de música de Lleida.
A l’actuació hi ha assistit l’alcalde, Fèlix Larrosa, i la 4a tinenta d’alcalde, Carme Valls, que han pogut gaudir d’aquest espectacle dirigit per Alfons Pérez Martín.
La proposta, que ha buscat transmetre el mapa sonor de Magre, és a dir, la música i afinitats que van acompanyar-lo i definir-lo al llarg de la seva vida, s’ha creat a partir d’informació recollida pels seus fills al llibre “Merci, Monsieur Magre”, de Cristina Mongay i s'ha dividit en tres etapes de la seva vida: la infantesa, la joventut-exili i el retorn-postguerra-democràcia.
A banda de la part musical, petites intervencions dramatitzades han contextualitzat diferents moments de la vida de Magre de manera cronològica i projeccions d’elements no figuratius, que s’han mogut amb els impulsos de la música i que han representat l’impacte dinàmic i transformador de la seva obra, han acompanyat la peça, així com un espectacle de llums.
La música de l’espectacle ha anat a càrrec d’una orquestra simfònica formada per una vuitantena de joves alumnes dels conservatoris i escoles de música de Lleida, sota la direcció de Dolors Ricart i amb Antoni Tolmos al piano, el disseny de projeccions audiovisuals ha estat elaborat per l’alumnat de l’Escola d’Art municipal Leandre Cristòfol (EAM), el disseny de llums i producció tècnica per L’Intèrpret Produccions, i els actors i actrius que hi han participat són de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.
El repertori musical ha aglutinat peces de música francesa, música catalana i jazz clàssic, arranjades per a l’ocasió:
- Pélleas et Mélisandre, Op. 80. Gabriel Fauré. Prelude / Sicilienne
- Suite núm. 2 de l’òpera Carmen. Georges Bizet. Havanera
- Suite núm. 1 de l’òpera Carmen. Georges Bizet. Aragonesa
- L’Arlésienne, suite núm. 2. Georges Bizet. Farandole
- La vie en rose. Edith Piaf.
- Duke Ellington. Piano solo: Antoni Tolmos.
- Satchmo. Louis Armstrong. Adaptació i orquestració: Jaume Olivé.
- Cançó catalana. Jaume Sisa, Ovidi Montllor i Raimon. Adaptació i orquestració: Ramon Andreu.
Al concert també hi han assistit les regidores Neus Caufapé i Anna Florista, així com l’exalcalde Antoni Siurana i els exregidors de cultura Jaume Rutllant, Montse Parra i Antoni Llevot.
El concert s’emmarca dins dels actes i activitats proposats amb motiu del Centenari del naixement de Jaume Magre per rememorar i honorar la figura i obra del qui fou un gran impulsor de la cultura de la ciutat de Lleida.