Les escoles d’art de la ciutat posen en valor la figura de Jaume Magre en un concert-espectacle de gran format
La Sala 1 de l’Auditori Municipal Enric Granados ha acollit l’espectacle “Jaume Magre. Mapa sonor d’una vida”, una proposta artística que utilitza la música com a fil conductor per rememorar el llegat i la visió cultural de Jaume Magre amb motiu de la commemoració dels cent anys del seu naixement. El concert ha comptat amb la participació d’un centenar de joves de les escoles municipals d’art, de teatre i de música que ell va impulsar així com de les escoles de música de Lleida.
La Sala 1 de l’Auditori Municipal Enric Granados ha acollit aquest vespre el concert-espectacle “Jaume Magre. Mapa sonor d’una vida”, una proposta artística que ha posat la música com a fil conductor a partir de les preferències de Jaume Magre amb l’objectiu de rememorar el seu llegat i la seva visió sobre la cultura de la ciutat. L'espectacle, de gran format, ha comptat amb la participació d’un centenar de joves de les escoles municipals d'art, de teatre i música que ell va crear, i de les escoles de música de Lleida.
A l’actuació hi ha assistit l’alcalde, Fèlix Larrosa, i la 4a tinenta d’alcalde, Carme Valls, que han pogut gaudir d’aquest espectacle dirigit per Alfons Pérez Martín.
La proposta, que ha buscat transmetre el mapa sonor de Magre, és a dir, la música i afinitats que van acompanyar-lo i definir-lo al llarg de la seva vida, s’ha creat a partir d’informació recollida pels seus fills al llibre “Merci, Monsieur Magre”, de Cristina Mongay i s'ha dividit en tres etapes de la seva vida: la infantesa, la joventut-exili i el retorn-postguerra-democràcia.
A banda de la part musical, petites intervencions dramatitzades han contextualitzat diferents moments de la vida de Magre de manera cronològica i projeccions d’elements no figuratius, que s’han mogut amb els impulsos de la música i que han representat l’impacte dinàmic i transformador de la seva obra, han acompanyat la peça, així com un espectacle de llums.
La música de l’espectacle ha anat a càrrec d’una orquestra simfònica formada per una vuitantena de joves alumnes dels conservatoris i escoles de música de Lleida, sota la direcció de Dolors Ricart i amb Antoni Tolmos al piano, el disseny de projeccions audiovisuals ha estat elaborat per l’alumnat de l’Escola d’Art municipal Leandre Cristòfol (EAM), el disseny de llums i producció tècnica per L’Intèrpret Produccions, i els actors i actrius que hi han participat són de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.
El repertori musical ha aglutinat peces de música francesa, música catalana i jazz clàssic, arranjades per a l’ocasió:
- Pélleas et Mélisandre, Op. 80. Gabriel Fauré. Prelude / Sicilienne
- Suite núm. 2 de l’òpera Carmen. Georges Bizet. Havanera
- Suite núm. 1 de l’òpera Carmen. Georges Bizet. Aragonesa
- L’Arlésienne, suite núm. 2. Georges Bizet. Farandole
- La vie en rose. Edith Piaf.
- Duke Ellington. Piano solo: Antoni Tolmos.
- Satchmo. Louis Armstrong. Adaptació i orquestració: Jaume Olivé.
- Cançó catalana. Jaume Sisa, Ovidi Montllor i Raimon. Adaptació i orquestració: Ramon Andreu.
Al concert també hi han assistit les regidores Neus Caufapé i Anna Florista, així com l’exalcalde Antoni Siurana i els exregidors de cultura Jaume Rutllant, Montse Parra i Antoni Llevot.
El concert s’emmarca dins dels actes i activitats proposats amb motiu del Centenari del naixement de Jaume Magre per rememorar i honorar la figura i obra del qui fou un gran impulsor de la cultura de la ciutat de Lleida.