Lleida acull la III Jornada de Bones Pràctiques en equitat educativa
El certamen, que tindrà lloc demà al matí a l’Escola Oficial d’Idiomes, té l’objectiu de fomentar els espais de treball en xarxa entre centres educatius i la resta d’agents educatius de la ciutat
El certamen, que tindrà lloc demà al matí a l’Escola Oficial d’Idiomes, té l’objectiu de fomentar els espais de treball en xarxa entre centres educatius i la resta d’agents educatius de la ciutat
L’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida acull demà, de 9 a 13.30 hores, la III Jornada de Bones Pràctiques en Equitat Educativa, una iniciativa organitzada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Lleida conjuntament amb el Departament d’Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya.
El regidor d’Educació de la Paeria, Xavi Blanco, ha destacat que aquest certamen té l’objectiu de fomentar els espais de treball en xarxa entre centres educatius i la resta d’agents educatius de la ciutat, així com donar visibilitat i compartir pràctiques i coneixements per donar resposta a les necessitats específiques de Lleida.
La tercera edició d’aquest certamen, que ja compta amb una seixantena d’inscrits, compta enguany amb una conferència/taller de Joan Gomez que, sota el títol “Què hem de saber de la diversitat al segle XXI”, versarà sobre com gestionar les situacions quotidianes a l’escola des de la perspectiva de la diferència, des de les normes d’organització de centre fins a la Declaració Universal dels Drets Humans. Joan Gómez és un sociòleg que va coordinar l’elaboració del mapa religiós de Catalunya amb un equip de l’UAB. Va ser tècnic de la Direcció General d’Afers Religiosos i ha estat vicepresident de Justícia i Pau. Actualment treballa a la Secretaria de Política Lingüística. Ha escrit dos llibres i col·labora habitualment amb diferents universitats en temes de llengua, prejudicis, religions i laïcitat entre altres temes.
Posteriorment els participants podran gaudir de l’intercanvi d’una vintena de propostes inspiradores en l’àmbit educatiu. El certamen finalitzarà amb la conferència “De l’escola a l’ecosistema educatiu: un canvi de mirada”, a càrrec de David Roco, qui és mestre de música i llicenciat en Història i Ciències de la música. Des de fa 8 anys és director de l’escola Prat de la Riba de Reus, un centre amb una concentració de NESE del 95% que ha aconseguit revertir aquesta concentració a través de la idea d’Ecosistema educatiu, una iniciativa que explicarà demà durant la jornada. La conferència està centrada en com l’entorn s’integra al centre i viceversa per aprofitar el potencial de totes els agents educatius.
L’any 2029 l’Ajuntament de Lleida signa el Pacte contra la segregació escolar a Catalunya i, l’any 2022, l’Ajuntament de Lleida i els Serveis Territorials del Departament d’Educació impulsen l’elaboració i signatura del Pacte per la prevenció de la Segregació escolar a Lleida, desenvolupant l’àmbit 4 del Pacte del Síndic de Greuges.