Lleida commemora el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral
Lleida ha commemorat avui el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral amb una rotllana simbòlica formada per persones amb paràlisi cerebral, les seves famílies i amics i diverses autoritats a la seu de l’entitat social AREMI.
L’acte, encapçalat per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, la delegada del Govern, Núria Gil, el subdelegat del Govern a Lleida, Jose Crespin, el diputat de Salut de la Diputació de Lleida, Oscar Martínez, la Presidenta d’AREMI, Mercè Batlle, i els representants de l’extinta Associació de Treballadors de Farmàcia de Lleida, Mercè Caudevilla, han encapçalat aquesta tarda l’acte de commemoració, que s’emmarca dins la campanya “Envellir. Decidir, Viure”, una iniciativa que han posat en marxa les diverses entitats que treballen amb persones que pateixen paràlisi cerebral amb l’objectiu de posar en valor la tasca que realitzen.
El paer en cap ha destacat, en el seu discurs, “l’extraordinari treball que fa AREMI per ajudar les persones amb paràlisi cerebral i les seves famílies”. “La seva tasca i les seves reivindicacions ens interpel·len i, per aquest motiu, hem de pensar de quina manera les institucions podem contribuir perquè Lleida sigui una ciutat justa i saludable”.
Els usuaris de l’associació AREMI han demanat, en la lectura d’un manifest, més recursos per fer front als reptes de l’envelliment precoç que pateixen les persones amb paràlisi cerebral i han posat en valor la tasca de donar una atenció de qualitat a les persones usuàries durant tot el seu cicle de vida, una tasca que és altament especialitzada i que no sempre està reconeguda. El manifest també ha reivindicat la revisió de la cartera de serveis amb ràtios més reduïdes i la posada en marxa de noves propostes en models d’atenció durant l’envelliment, entre altres peticions.
En aquestes línies s’ha expressat també la presidenta d’AREMI, Mercè Batlle, qui ha destacat que “ens calen més professionals i més places per aconseguir que l’atenció estigui centrada i adaptada a cada persona usuària i no com és fa fins ara que és cada persona que s’ha d’adaptar als serveis que ofereix l’administració a través d’entitats com la nostra” afegint que “els primers signes d’envelliment d’una persona amb paràlisi cerebral apareixen als 35 anys aproximadament, molt més aviat que les persones sense discapacitat.
L’acte ha finalitzat amb l’entrega de les claus del local que l’extinta Associació de Treballadors de Farmàcia de Lleida, encapçalada per Mercè Caudevilla, ha donat a l’entitat AREMI. L’objectiu d’aquesta donació és que AREMI pugui fer ús de les instal·lacions en benefici de les persones amb paràlisi cerebral i les seves famílies.
L’acte commemoratiu també ha comptat amb la presència de diversos regidors de la Corporació Municipal.