Lleida s’adhereix a la Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

Lleida s’adhereix a la Regió Mundial de la Gastronomia 2025

La iniciativa es desplega en clau de territori, tradició, identitat, turisme regeneratiu, cultura, internacionalització, innovació i sostenibilitat, entre altres

La Paeria crearà un grup de treball d’expertes i experts en gastronomia i en els diferents sectors entorn de l’alimentació

La iniciativa es desplega en clau de territori, tradició, identitat, turisme regeneratiu, cultura, internacionalització, innovació i sostenibilitat, entre altres

La Paeria crearà un grup de treball d’expertes i experts en gastronomia i en els diferents sectors entorn de l’alimentació

L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha signat el decret que rubrica l’adhesió de la ciutat de Lleida a la Regió Mundial de la Gastronomia 2025. En aquesta línia, la Paeria assumeix el compromís de promoure el patrimoni vinculat a la gastronomia i els paisatges agroalimentaris, tot fomentant la sostenibilitat social, mediambiental i econòmica que els fa possibles. També es compromet en la promoció de les grans rutes de país que contribueixin a la cohesió i dinamització del conjunt del territori.

L’adhesió de Lleida, que serà ratificada per la corporació municipal al ple de novembre, es desplega en clau de territori, tradició, identitat, turisme regeneratiu, cultura, internacionalització, innovació, sostenibilitat, excel·lència i compromís social.

Catalunya es convertirà l’any vinent en la primera regió europea que rep aquesta distinció, que esdevé una oportunitat extraordinària per reforçar les sinergies entre les administracions i els sectors implicats. També per posar en valor tot el patrimoni i teixit agroalimentari i culinari català, i promoure’l tant en l’àmbit local com internacional.

D’aquesta manera, la Paeria, a través de Turisme de Lleida, està treballant en un pla d’actuació, accions i activitats transversals entorn d’aquesta iniciativa que situa Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. A més, la Paeria crearà un grup de treball d’expertes i experts en gastronomia i en els diferents sectors al voltant de l’alimentació (investigació, oli, fruita, sector carni, tecnologia dels aliments, etc.) per a definir les actuacions i els objectius.