Lleida se suma a l’Hora del Planeta
Edificis emblemàtics de la ciutat quedaran a les fosques durant una hora, avui dissabte 23 de març, amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic i les accions necessàries per frenar-lo
Edificis emblemàtics de la ciutat quedaran a les fosques durant una hora, avui dissabte 23 de març, amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic i les accions necessàries per frenar-lo
L'Ajuntament de Lleida se suma, un any més, a l’Hora del Planeta, la campanya promoguda per World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial per conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic i les accions necessàries per frenar-lo.
En suport a la iniciativa, la Paeria s'hi adhereix amb l'apagada de llums aquest dissabte, 23 de març, a les 20.30 hores, del Palau de la Paeria, la Seu Vella i el Castell de Gardeny.
Sota el lema “Dona-li una hora al Planeta”, la celebració de l'Hora del Planeta demana als ajuntaments, la ciutadania, les entitats i les empreses que apaguin les llums per celebrar el seu compromís per la natura i el canvi climàtic.
Un símbol: apagar la llum una hora
Més que un símbol és un moviment global en defensa del medi ambient i de les persones.
L'Hora del Planeta naixia a Sidney el 2007 com un gest simbòlic per cridar l'atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un gest senzill que consisteix a apagar els llums d'edificis i monuments durant una hora.
Avui dia, molts anys després, mobilitza milions de persones a gairebé 200 països un dia a l'any durant el mes de març.
El gran repte: camí a 2030
2023 va ser l'any més càlid de la història des que es tenen registres. Aquest augment de la temperatura global s'ha traduït en fenòmens meteorològics extrems com ara inundacions, onades de calor i incendis devastadors, cada cop més freqüents.
Sobren evidències de la crisi climàtica i en aquest context l'Hora del Planeta brinda l'oportunitat de demostrar la vostra preocupació per la degradació ambiental i la necessitat d'actuar.
Aquest dia ens recorda que la natura és el nostre sistema de suport vital, que ens brinda tot allò que necessitem, des de l'aire que respirem fins a l'aigua que bevem i els aliments que mengem i que l'hem de defensar ara per salvaguardar la salut del nostre planeta i, alhora, la nostra pròpia salut i benestar.