Presentació de la XVII Festa de la Música que tindrà lloc el 15 de juny a Lleida, durant tot el dia, en dos escenaris: a la plaça de la Paeria i el Pati de les Comèdies..

Lleida torna a viure al carrer la XVII Festa de la Música

La celebració es farà el dissabte 15 de juny i recupera els dos escenaris, un a la plaça de la Paeria i l’altre al Pati de les Comèdies

Tretze escoles de musica i formacions musicals de la ciutat actuaran en aquesta edició, amb propostes de tots els estils i àmbits i amb participants de totes les edats

La celebració es farà el dissabte 15 de juny i recupera els dos escenaris, un a la plaça de la Paeria i l’altre al Pati de les Comèdies

Tretze escoles de musica i formacions musicals de la ciutat actuaran en aquesta edició, amb propostes de tots els estils i àmbits i amb participants de totes les edats

Lleida tornarà a viure al carrer la XVII Festa de la Música que enguany se celebrarà el dissabte 15 de juny, de les 10 a les 14 h i de les 17 a les 21 h. Enguany, recupera els dos escenaris per la demana i l’interès de les escoles i les formacions musicals a participar-hi. Un s’ubicarà a la plaça de la Paeria, amb música clàssica i tradicional, i l’altre, al Pati de les Comèdies, amb música moderna. Durant tot el dia es podran escoltar propostes de totes els estils i àmbits i amb participants de totes les edats. Hi prendran part 13 escoles de música, tres més que l’any passat, i formacions lleidatanes.

La regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, ha presentat aquesta XVII edició amb els representants d’algunes escoles i bandes i ha destacat la importància de l’art i la cultura, com a eixos imprescindibles en la ciutat de les Oportunitats en què treballa l’equip de govern. Bosch ha recordat els orígens d’aquesta festa europea, el 1982, a França, creada per Jacques Lang, ministre de cultura aquell any. Va ser el 21 de juny, el primer dia de l’estiu a l’hemisferi nord, el dia més llarg de l’any. Segons ha dit, aquesta festa s’ha instaurat a Lleida i en formen part escoles de música i altres formacions vinculades a la música, que fan propostes tot el dia per ensenyar al públic la seva música, de tots els estils, des del clàssic fins al més modern, perquè la gaudeixin. 

En representació de les escoles, Alfons Pérez, de l’Intèrpret Escola de Música i Conservatori de Lleida, ha remarcat la recuperació dels dos escenaris per la gran demanda i l’especificitat de les actuacions. Tot el dia hi haurà actuacions programades per torns i es podran escoltar tots els estils. Pérez ha comentat que és una oportunitat per ensenyar a la ciutat el que treballen les escoles i les formacions. Així, es vol que tant l’alumnat com la ciutadania s’ho passin bé i que es promocioni l’ensenyament musical, amb aquesta mostra de tot el que es fa a la ciutat. 

L’objectiu de la festa és promoure la música en dues vessants: que els músics aficionats i els que estan formant-se i estudiant surtin de manera voluntària a tocar al carrer, i l'organització de concerts gratuïts on el públic té l'oportunitat d'escoltar i veure diferents intervencions de variants estils i orígens. D’aquesta manera, el centre neuràlgic de Lleida s’omplirà de música, amb les escoles i amb altres propostes, com les que faran la Banda Retocada o el taller de música urbana de La Descomunal.

En aquesta edició hi participen l'Aula de Sons, els Bucs d'Assaig "El Mercat", l'Escola de Música Arts Musicals, l'Escola de Música Centre Dalcroze, el Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida, el Cor de Polifonia Tradicional de Lleida, Músics-Taller de Música, l'Escola d'Acordió de Lleida, l'Escola de Música de l'Orfeó Lleidatà, l'Escola de Música Pons Roselló, la Banda Retocada, l'Intèrpret Escola de Música i Conservatori i el taller de música urbana de La Descomunal.

El cartell de l’edició d’enguany és obra de l’alumna de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida, Ona Palau, que està en pràctiques a l’Auditori municipal Enric Granados.