Lliurament de premis a la 32a edició del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí
En aquesta edició s’han mostrat les qualitats tècniques dels 15 participants en l’elaboració dels seus plats, un dels quals contenia un producte local sorpresa
En aquesta edició s’han mostrat les qualitats tècniques dels 15 participants en l’elaboració dels seus plats, un dels quals contenia un producte local sorpresa
L’alcalde, Miquel Pueyo, acompanyat dels tinents d’alcalde Toni Postius, Jordina Freixanet, Montse Pifarré i Paco Cerdà, ha assistit al lliurament dels premis de la 32ena convocatòria del concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí.
La celebració s’ha dut a terme al Palau de Congressos - La Llotja, on el paer en cap, ha manifestat el reconeixement als premis d’aquesta edició i ha afirmat que “El concurs i els premis per a Joves Cuiners àngel Moncusí és un dels concursos de cuina més antics i consolidats a Catalunya i a l’estat Espanyol”. A més, l’alcalde, ha volgut remarcar que “Totes o moltes de les coses que traspassen els segles són valuoses i diuen molt de l’energia i els valors que contenen”.
Enguany, el concurs s’ha realitzat a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria i Turisme en col·laboració amb la Federació d'Hostaleria de Lleida. Els participants han posat en joc les tècniques en l’elaboració de diferents plats amb el concepte de proximitat.
La convocatòria s’ha adaptat als nous corrents i té com a objectiu apostar pels joves talents culinaris per promoure la gastronomia de Lleida a través de la seva creativitat i l'ús dels excel·lents productes locals que són la base principal i matèria primera dels plats a concurs.
En el decurs de la gran festa de la gastronomia, a base d’un sopar de tapes acompanyat d’una degustació de vins de la DO Costers del Segre i de l’oli DOP Les Garrigues, s’ha donat a conèixer el flamant JOVE CUINER 2023, Sergi Fernández Martínez del restaurant El Ventador (Barruera) per les seves creacions “Melòs de cap de llom” i “Peres al vi amb cremós de nyàmera”, de postres.