Més d’un miler de persones participaran en la 49a Trobada Nacional Bastonera
Per primera vegada, Lleida serà la capital del Ball de Bastons de Catalunya, que se celebrarà el 5 d’octubre Tres cercaviles recorreran els carrers més emblemàtics de la ciutat, passant pels tres ponts centrals del riu Segre per convergir a la plaça Blas Infante, on es farà la ballada final
Més d’un miler de persones participaran en la 49a Trobada Nacional Bastonera que per primera vegada se celebrarà a Lleida. La ciutat es convertirà, doncs, en la capital de Ball de Bastons de Catalunya el proper 5 d’octubre.
La regidora de Cultura, Pilar Bosch, ha assistit aquest dimecres a la presentació d’aquest esdeveniment “que vol posar en valor la cultura popular i les tradicions” i ha lloat “l’empenta de la gent jove de la Colla Bastonera del Pla de l’Aigua en impulsar aquesta trobada que aplegarà més de 80 colles de Catalunya que reforçarà la capitalitat cultural de la ciutat”, ha destacat Bosch.
Per la seva banda, el president de l’entitat, Xavi Ramon, ha explicat en què consistirà la trobada que comptarà amb tres cercaviles en les quals participaran les colles que recorreran els carrers més emblemàtics de la ciutat, passant pels tres ponts centrals del riu Segre per convergir, finalment, a la plaça Blas Infante, on es farà la ballada final. La cloenda consistirà en un sopar de germanor, amenitzat per la música de Tradifarra, Comandants de Tros i DJ Werner.
Finalment, s’ha fet la descoberta del cartell que s’ha dissenyat per a l’ocasió, que recorda a un que va fer Miquel Roig Nadal per a una Festa Major de Lleida que, tot i no ser seleccionat en l’època, forma part de la mostra que es pot visitar a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Lleida. Al cartell de la 49a Trobada Nacional Bastonera es veu un bastoner amb el vestit tradicional, l’sky line de la Seu Vella amb tres bastons i una gralla que simbolitzen les quatre barres de la senyera, així com els seus colors de fons.
La Colla Bastonera del Pla de l’Aigua de Lleida, que celebra els seus 15 anys, està formada per mig centenar de socis i sòcies i té colla infantil i secció universitària. La primera referència del ball de bastons a la ciutat data de principis del s. XVIII, del 1701.
A la presentació han assistit els regidors Sandra Castro, Anna Costa, David Melé i Laura Bergés.
L’organització de la 49a Trobada Nacional Bastonera a Lleida compta amb el suport de la Paeria, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Universitat de Lleida, entre altres.