Més de 5.000 persones participen a la Fira de la Ciència al Carrer
Més de 5.000 persones participen a la 17a Fira de la Ciència al Carrer, als Camps Elisis, on una cinquantena de centres educatius, divulgadors, empreses i entitats mostren experiments científics amb l’objectiu de donar a conèixer el coneixement científic i promoure l’interès per la ciència, especialment, entre els i les més joves.
Un total de 36 centres educatius, una desena de divulgadors científics i 6 empreses i entitats, inclòs el Museu de l’Aigua de Lleida, han mostrat aquest dissabte centenars d’experiments i demostracions als Camps Elisis, en el marc de la 17a edició de la Fira de la Ciència al Carrer. L’objectiu d’aquesta jornada educativa i lúdica adreçada al públic familiar és donar a conèixer el coneixement científic i promoure l’interès per la ciència, especialment, entre els i les més joves.
Durant tot el matí, s’han instal·lat desenes de parades a l’avinguda dels plataners, on més d’un miler d’estudiants i docents de centres educatius de nivells no universitaris han fet tallers demostratius per mostrar experiments i fenòmens científics aplicats a la vida quotidiana, relacionats amb la força de fricció, la pressió atmosfèrica, els minerals o la realitat virtual, entre d’altres. A banda d’aprendre i gaudir de les demostracions, els assistents han pogut fer la gimcana “Els cinc reptes de Ciència al Carrer”, un joc que ha constat de cinc experiments i que ha posat a prova la lògica i els coneixements dels participants.
El regidor d’Educació, Xavi Blanco, ha destacat “l’èxit” de la fira, que permet “veure la ciència al carrer i conèixer projectes que milloren la vida de les persones”.
En aquesta activitat col·lectiva entorn de la ciència i la divulgació científica, que ha reunit més de 5.000 persones entre organitzadors i visitants, també hi participen diverses entitats i empreses. A més, cada any reuneix divulgadors científics de reconegut prestigi, de Lleida i d'arreu de l'Estat.
La Fira de la Ciència al Carrer és una de les fires de ciència divulgativa més antigues de Catalunya. És una iniciativa promoguda pel Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, que depèn del Departament d’Educació de la Generalitat, i la coorganitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.
D’altra banda, durant tot el dissabte al matí també s’ha pogut visitar gratuïtament el Museu de l’Automoció Roda Roda de Lleida, que ha ofert una jornada de portes obertes.